Öğrenciler Fiyatlara Aldırış Etmiyor…

Erzurum’un en işlek caddelerinden birisi olan Terminal Caddesi’nde ki kafelerde fiyatlar ateş pahası. Ancak öğrenciler bu fiyatlara aldırmıyor…

Tarih: 29.09.2023 19:49
Öğrenciler Fiyatlara Aldırış Etmiyor…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Terminal Caddesi’nde herhangi bir kafeye girildiği zaman, bir barda çayın fiyatı 30 TL olduğu görülüyor. Peki, öğrenciler bu durum hakkında ne düşünüyor?

Erzurum’a gelen öğrencilerin çoğunun şikâyetçi olduğu tek bir nokta bulunuyor: eğlence merkezinin olmaması. Öğrencilerin Erzurum’a geldiği zaman kafeye gitmek dışında hiçbir aktiviteleri bulunmuyor. Bunun üzerine de kafe sahipleri fiyatlarını günden güne artırıyor.

Terminal Caddesi’nde herhangi bir kafe de bir bardak çayın fiyatı 20 ila 30 TL arasında değişirken, yiyeceklerin ve diğer soğuk ve sıcak içeceklerin fiyatları da kendi aralarında bir hayli değişiyor. Örneğin yer yer değişen fiyat tablosu şu şekilde; 

Kafelerin genelinde yemek fiyatları 120 ila 250 TL’ye kadar çıkabiliyor. 2 kişilik kahvaltıların fiyatları 120 TL’den başlıyor. Soğuk ve sıcak içeceklerde bir o kadar cep yakıyor. Soğuk içecekler bir limonata 80 TL’den satılırken, Türk kahvesi 50 TL’den başlıyor. Ancak öğrenciler her gün Terminal Caddesi’ni doldurup taşırıyorlar. 

Öğrencilerin, “Erzurum’da yapacak başka bir şey yok” demesi de bir öğrenci şehri statüsünde olan Erzurum’un bu konu da yetersiz olduğunu gösteriyor. Erzurum’da okuyan öğrenciler, Erzurum gibi güzel şehrin daha cazip hale getirilmesini istiyor.