Öğrenciler “Tİ” ye aldı!

Öğrenciler için getirilen vergisiz telefon kampanyasına öğrencilerden talep yok denecek kadar az…

Tarih: 25.11.2023 13:09
Öğrenciler “Tİ” ye aldı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Öğrenciler için getirilen vergisiz telefon kampanyasına öğrencilerden talep yok denecek kadar az…

Erzurum’un farklı caddelerinde telefon ve GSM operatörlerinde vergisiz telefon kampanyası başlamış durumda. Peki, bu kampanyaya öğrenciler nasıl bakıyor? 

Bazı GMS operatör yetkilileri durumu şu şekilde açıkladı: 

“Yaklaşık 10 güne yakın camlarımızda bu kapmayalar mevcut. Ancak sadece 2-3 kişi gelip kampanyayı öğrendi ve sanırsam 1 kişi de kampanyadan yararlandı. Öğrencilerden buna ilişkin talep çok az. Bunun nedenini de zaten herkes biliyor. Biz de öğrencilerin bize söylediği şekilde açıklayalım. Bunun başlıca nedeni markadan dolayı olduğunu anlıyoruz. En yüksek segmentte verdiğimiz cihazlar dahi öğrencileri memnun etmiyor. Kampanya kapsamında ki en yüksek fiyat 9 bin 500 TL’dir. En yüksek segment dediğimiz cihazın fiyatı da 9 bin 500 TL, bu fiyatın altındakiler düşük modeller. Bu yüzden de öğrenciler bu telefonlara pek sıcak bakmıyorlar”

GSM operatör yetkilileri kampanya hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi:

  • Edinilen mobil telefon cihazlar, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süreyle sadece destekten yararlanan tarafından kullanılacak. 
  • Satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, açık öğretim öğrencileri hariç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak. 
  • Her öğrencinin bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en fazla 5 bin 500 lira olacak. 
  • Kararda yer alan şartların ihlalinin veya desteklerden usulsüz yararlanıldığının tespit edilmesi halinde, yararlanılan destek tutarı, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun"un 51'inci maddesinde belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte destekten yararlanandan geri alınacak.