Öğrencilere sağlık eğitimi

Erzurum İl Halk Sağlığı uzmanları tarafından, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ?Yeterli ve Dengeli Beslenmeye yönelik eğitimler veriliyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Öğrencilere sağlık eğitimi

Gelecek nesillerin daha sağlıklı olması için yeterli ve dengeli beslenmeye yönelik kurum ve kuruluşlarca etkinlikler düzenleniyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü obezite ile mücadelesinde, öğrencilere ayrı bir önem veriyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü bu alanda, İlkokul öğrencilerinden lise öğrencilerine kadar eğitimlerini sürdürüyor.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi, kurumlar ve öğrencilere yönelik eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda 2016 yılında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik obezite eğitimleri verildi. 800´den fala öğrenciye verilen eğitimler ile gelecek nesillerde yeterli ve dengeli beslenme hakkında bilgilendirilmeler yapıldı. Ayrıca eğitimler birim tarafından süründürülmekte. Verilen eğitimlerin yanı sıra 877 öğrenciye de analizler yapıldı. Öğrencilere verilen eğitimlerle daha sağlıklı bir toplum hedeflediklerini aktaran İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, vatandaşın sağlığı için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Uçar, ?Halkımızın sağlığı için her türlü önlemlerimiz almış bulunmaktayız. Vatandaşlarımızdan bizim sağlık alanında belirtmiş olduğumuz durumlara dikkat etmelerini istiyoruz. Çünkü biz sizin sağlığı için varız. Bize güvenin. Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel, ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir. Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır.? dedi.

Muhammed cOŞKUN