Öğrencilere kanser dersi!

Yüzlerce öğrenciye kanser ve kanser taramaları hakkında farkındalığın artırılması amacıyla 3 gün boyunca eğitim verildi. Ayrıca üniversite çalışanlarına Mobil KETEM’de kanser taraması yapıldı.

Tarih: 05.11.2022 18:34 Güncelleme: 05.11.2022 18:34
Öğrencilere kanser dersi!

Sinan AYDIN

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı KETEM ekipleri, Atatürk Üniversitesi ile Teknik Üniversite'de eğitim gören öğrencilere yönelik, kanser ve kanser taramaları hakkında farkındalığın artırılması amacıyla 3 gün boyunca eğitim verildi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği eğitimlerde, kanserde erken teşhisin hayat kırtardığı istatistiki bilgilerle anlatıldı.

YÜZLERCE ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

İlk olarak Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Yakutiye İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM birimi iş birliği ile 760 öğrenciye kanser ve kanser taramaları hakkında farkındalığın artırılması amacıyla 3 gün boyunca eğitim düzenlendi. Eğitimde, çeşitli bilgilerle kanser gerçeği anlatılıp erken teşhisin önemi konusunda bilgiler verildi. Erzurum Teknik Üniversitesinde de Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde kanser ve kanser taramaları hakkında farkındalığı artırmak amacı ile öğrencilere bilgilendirme ve eğitim etkinliği gerçekleştirildi. Ayrıca üniversite çalışanlarına Mobil KETEM’de kanser taraması yapıldı.