ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Erzurum Habib Baba Merkez Kütüphanesi öğrencilerin uğrak mekânı haline geldi.

Tarih: 08.03.2024 14:05
ÖĞRENCİLERİN BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılı Mart ayında hizmete açılan Habib Baba Merkez Kütüphanesi hizmete girdiği günden itibaren öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor.

Özellikle üniversiteye hazırlık öğrencileri başta olmak üzere lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği bir etüt merkezi haline gelen kütüphanede 7bine yakın eser bulunmaktadır.  Günün her saatini kütüphanede geçiren öğrenciler ve kitapseverlerden tam not alıyor.  

Gençlerin sessiz ve sakin ortamda ders çalışmalarına büyük bir imkân sunduğunu ifade eden yetkililer, evde rahat çalışma imkanı olmayan öğrencilerin kütüphaneye geldiklerini söylediler.

Yetkililer,”  Habib Baba Merkez Kütüphanesi Erzurum’un tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkarak, gelecek kuşaklara bu mirası aktarmak, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile tüm bilgi ve belgeleri bir merkezde toplayarak gün ışığına çıkarmak, halkın bilgi ve bilinç düzeyinin yükseltilmesi ve okuma alışkanlığının artırılması amacıyla kurulmuştur. 2014 yılı Mart ayında hizmete açılan kütüphanemiz, Eski Erzurum evlerinin klasik mimarisine göre restore edilen iki büyük konaktan oluşmaktadır. İlk katında şark köşesi formundaki tandır başı ve çocuk kütüphanesi,  ikinci katında karşılıklı münazaaların yapılabileceği sohbet odası ve iki büyük okuma salonu bulunmaktadır. İçerisinde barındırdığı seçkin koleksiyon ve her alandan eserleriyle okuyucuların ve araştırmacıların hizmetindedir. Bir ülkenin, kentin yâda ilçenin ileriye gitmesi, çağı yakalaması ancak eğitimle mümkün. Eğitimin de sırrı kitap. Bunun başka yolu yok. Tarımda, turizmde, sanayide, teknolojide, hangi sektörden bahsederseniz edin sonuçta okumak, eğitimi artırmak ve kalitesini yükseltmek zorundayız.”