Öğrenciye verilen destek yerini bulamıyor

Bir kereye mahsus olarak, öğrencilere verilen vergisiz teknolojik cihaz ve internet desteği destek olamıyor.

Tarih: 20.01.2024 23:55 Güncelleme: 21.01.2024 00:09
Öğrenciye verilen destek yerini bulamıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin tebliğin 14 Kasım 2023 tarihinde yayınlaması üzerine yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemişti. Ancak Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan karar içinde “Teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunulan bilgisayar cihazı ile mobil telefon cihazının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9 bin 500 Türk lirasından az olması” maddesine yer verilmesi nedeniyle öğrenciler destekten faydalanamıyor. 

Ülkemizde Teknolojik cihaz piyasası 9 bin 500 TL’nin üzerinde seyrederken verilen bu desteğin faydasını göremeyen öğrenci şikayetlerini dile getirirken, Teknolojik ürün satışı yapan mağazalarda Türkiye’de hiçbir yerde 9 bin 500 TL’nin altında ürün satılmadığını aktardılar. 

Özellikle bu tür teknolojik ürünlerin yerli üretim olmayıp yurt dışından getirtildiği için Dolara endeksli olduğunu dile getiren satış uzmanları destekten faydalanmak için gelen kişilerin eli boş döndüğünü belirttiler.