Öğretim Görevlisi Kick Boksçu Dünya Şampiyonası’na Hazırlanıyor

Doktor Öğretim Üyesi Dünya Şampiyonu Milli Kick Boksçu Cebrail Gençoğlu, Portekiz’de gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Tarih: 23.10.2023 18:19 Güncelleme: 24.10.2023 10:24
Öğretim Görevlisi Kick Boksçu Dünya Şampiyonası’na Hazırlanıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Doktor Öğretim Görevlisi olan Milli Sporcu Dünya Kick Boks Şampiyonu Cebrail Gençoğlu, 2002 yılında kick boksa başladığını söyledi. Gençoğlu, 10’larca Türkiye Şampiyonluğu’nun olduğunu, aynı zamanda uluslararasında da birçok derece elde ettiğini belirtti. Gençoğlu, ilk uluslararası başarısını 2013 yılında elde ettiğini, 2021 yılında da İtalya’da Büyüklerde Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olduğunu ve 2022 yılında da Avrupa Şampiyonluğu’nu elde ettiğini aktardı. Gençoğlu, 17 Kasım 2023’te Portekiz’de gerçekleşecek olan Kick Boksa Dünya Şampiyonası’nda unvanını koruyarak ülkesine tekrar bir altın madalya daha getirmek istediğini söyledi.

21 Yıldır Kick Boksun İçerisindeyim

“Ben 2002 yılında kick boks ve tekvando ile kick boksa başladım. Şu anda 2023 yılındayız, yaklaşık 21 yıldır kick boksun içerisindeyim. Ulusal başarıları bir seviyeden sonra saymayı bıraktık elhamdülillah. Çok şükür 1’den fazla kez, belki 10’larca Türkiye Şampiyonluğu’m var hem gençlerde hem büyükler kategorisinde. Aynı zamanda uluslararası birçok derecem var. Uluslararası derecelerime bakacak olursak ilk olarak 2013 yılında gençlerde Kick Boks Avrupa 3.’sü oldum. Bu Erzurum Kick Boks Tarihi’nin ilk uluslararası madalyasıydı. Daha sonra 2015’te büyüklerde Dünya 2.’si oldum. 2017 yılında Macaristan’da Dünya 3.’sü oldum. Böyle bütün madalyaları almıştık, ama şampiyonluklarımız eksikti. Çok şükür o da 2021 yılında İtalya’da yapılan Büyükler Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu oldum. İlk defa İstiklal Marşımızı okutmak, Türk Bayrağı’nı göndere çekebilmek bize de nasip oldu. Türk Bayrağı’nı göndere çekebilmek çok ayrı bir gurur. Ardından bir sene sonra 2022 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası’nda yine şampiyonluğumu korudum. Çok şükür orada da Avrupa Şampiyonu olmuştum.” 

Amacım Unvanımı Koruyarak Ülkeme Tekrar Bir Altın Madalya Getirmek

“Aktif olarak 2020 yılından beri kick boksta ulusal ve uluslararası hiçbir müsabakada yenilmedim. Şu anda aktif olarak Portekiz’de 17 Kasım 2023’te Kick Boks Büyükler Dünya Şampiyonası var. Amacım Dünya Şampiyonluğu sayımı da 1’in üstüne çıkarmak. Yine oradaki derecemi, unvanımı korumak ve ülkeme tekrardan bir altın madalya kazandırabilmek.”