Okçular Türkiye Şampiyonası'na Hazırlanıyorlar

Erzurum Okçuluk Kulübü, 22 Kasım 2023’te Antalya’da gerçekleşecek olan Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Tarih: 17.10.2023 20:02 Güncelleme: 20.10.2023 18:28
Okçular Türkiye Şampiyonası

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum Okçuluk Kulübü Antrenörü Halil İbrahim Gülses, okçuluk ile 2011 yılında tanıştığını, 2013 yılından itibaren ise okçuluğa hem sporcu olarak hem de antrenör olarak devam ettiğini söyledi. Gülses, Paralimpik Okçuluk Milli Takımı’nda yardımcı antrenör olarak görevde de bulunduğunu ve birçok kez bireysel ve takım olmak üzere Türkiye Şampiyonluğu’nun bulunduğunu aktardı. Gülses, 30’a yakın lisanslı sporcusunun olduğunu, 8’inin profesyonel olarak bütün Türkiye Şampiyonaları’na gittiklerini söyledi. 

30 Lisanslı Okçu

“Okçuluk ile 2011 yılında tanıştım. 2013 yılından beri aktif bir şekilde okçuluğa devam ediyorum. 2018 yılından sonra antrenörlüğe başladım. Aynı zamanda sporcu kariyerime de devam ettim. 27 yaşındayım. Paralimpik Okçuluk Milli Takımı’nda yardımcı antrenör olarak görev aldım. Türkiye’de 5 Türkiye Şampiyonluğu’m var. 2 tane takım haline Türkiye Şampiyonluğumuz var. Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonalarında 2 Türkiye Şampiyonluğu’m var. Takım olarak 3 sene üst üste Türkiye Şampiyonu olduk. Şu anda kulübümüzde 30’a yakın lisanslı sporcumuz bulunuyor. Bunların 8’i profesyonel olarak, Türkiye Şampiyonalarına giriyorlar. Altyapıdan da şampiyonalara gelen sporcularımız var. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bireysel başarılarımızda Türkiye Şampiyonalarında, yaklaşık 150 sporcunun katıldığı yarışmalarda ilk 12’ye, ilk 8’e giren birçok sporcumuz var. Yakın zamanda 22 Kasım 2023’te, yine bir Türkiye Şampiyonası var, ona hazırlanıyoruz. Yarışma, salon yarışmaları olmasından dolayı, salon antrenmanı yapıyoruz. Antrenmanlarımıza, Hafta içi her gün saat 16:30’dan sonra çalışmaya başlıyoruz. Sporcularımızın okulu olduğu için, okul vaktinden sonra antrenmanlarımıza başlıyoruz.  Antrenmanlarımız, 21:00’a kadar devam ediyor. Hafta sonları antrenmanlarımız yok. Yarışmaya kadar bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Antrenmanlarımızı, Kazım Karabekir Stadyumu içerisinde salonumuz var, orada gerçekleştiriyoruz.” 

 

Okçulukta Erzurum’dan Olimpiyat 3.’sü

“Kulübümüzün sporcularından Doğan Hancı’nın Paralimpik’te Olimpiyat 3.’lüğü bulunuyor. Milli Takım Sporcularımız var. Bu şekilde devam ediyoruz. Ömer Cihat Özkan adlı sporcumuz vardı. O da İstanbul Beykoz’a gitti. Kendisi de şu anda orada antrenörlük görevini sürdürüyor. Erzurum’da sporda iş olanağı az olduğu için orayı tercih etti. Biz buradayız, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sponsorluk noktasında, okçuluk, devamlı göz önünde olan bir spor olmadığı için, şu anda sponsorumuz yok. Çoğu zaman öğrenciler kendi imkanlarıyla malzemelerini temin ediyorlar. Bunun dışında bir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün malzemelerini kullanıyoruz.”