Okul Servis Araçları Şikâyet Konusu

Erzurumlu veliler çocuklarını emanet ettiği, fakat güvenlik hususunda sorunlar yaşanan okul servis araçlarından dert yanıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Okul Servis Araçları  Şikâyet Konusu

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da Okul öncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim ´de eğitim gören binlerce öğrenci okul servis araçları ile evden okula, okuldan eve taşınıyor. Veliler ise kurallara uymayan, mevzuata aykırı hareket eden okul servis araçları ve şoförlerinden şikâyetçi. Kurallara uyanların yanı sıra, çocukların hayatlarını tehlikeye atarak ayakta yolculuk yapmalarına sebep olan, araç hareket halindeyken telefonla konuşan, hızlı araç kullanan, kötü örnek oluşturan ve daha birçok konuda çocukları olumsuz etkileyen servis şoförlerinden mustarip. Konu ile ilgi gazetemizi arayarak şikâyette bulunan aileler, yetkililerden konuya el atmaları talebinde bulunuyorlar.

VELİLER ENDİŞELİ!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan veliler, ?Çocuklarımızı evden okula giderken, okuldan eve gelirken okul servis araçlarına emanet ediyoruz.  Tüm okul servis araçları için genelleme yapamayız, fakat bazı servisler çocukların canını tehlikeye atmaktalar. Çocuklar Allah´a emanet gidip geliyor. Kaç kez gördük, şahit olduk.  Çocukların bazıları serviste ayakta yolculuk ediyor, bu çok yanlış, onlar daha küçük. Ani bir fren ya da kaza olsa ayakta olan öğrenci tehlikeye girecek, belki, de ölümle sonuçlanacak. Biz böyle bir şey olsun istemiyoruz. Bazı servis araçlarının şoförleri çok fazla hız yapmaktalar, çocuklarımıza kötü örnek teşkil edecek hareketlerde bulunmaktalar. Telefonla konuşuyorlar servis hareket halindeyken küçük bir dalgınlık bile dönülmez hatalara neden olabilir.  Daha çok şey sayılabilir. Biz çocuklarımızı ve onların hayatını düşünmek zorundayız. Güvenli bir şekilde yolculuk etmelerini istiyoruz, içimiz rahat olsun çocuğumuz okula gittiğinde veya eve geldiğinde. Bu bakımdan etkililerden talebemiz bu konuya el amları ve yanlış olan işleyişi düzeltmeleridir. Servis şoförleri kurallara uyarak hareket etmeli, neticede çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. ? diye konuştular.