OKUL DÖNEMİNDE ÇOCUKLARA DEVAMLI BAL YEDİRİN

Okul dönemindeki çocukların hastalıklara karşı korunması için uzmanlar her sabah 1 tatlı kaşığı bal tüketmesini  öneriyor.

Tarih: 18.10.2023 18:04
OKUL DÖNEMİNDE ÇOCUKLARA DEVAMLI BAL YEDİRİN

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında geldiğini ifade Erbal işletmecisi Turgut Mollaoğlu, ham bal, göğsü yumuşatır, üst solunum yolu enfeksiyonlarında hızlı bir iyileşme sağladığını söyledi.

Mollaoğlu,”  Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında, antibakteriyel özelliği ile ham bal geliyor. Okul döneminde çocukların hastalıklara karşı korunması için her sabah 1 tatlı kaşığı tüketmesini öneriyoruz. Özelikle pastörizasyon işlemi görmemiş ve doğrudan arı kovanından elde edilen ham bal; grip, soğuk algınlığı ve solunum sistemi enfeksiyonlarında tedavi edici etkiye sahip. Ham bal, göğsü yumuşatır, üst solunum yolu enfeksiyonlarında hızlı bir iyileşme sağlar. Çocuğunuz her gün sabah kahvaltısında sadece bir çay kaşığı bal yediğinde bile, karaciğeri ekstra korunmuş olur. Bal, karaciğerden başlayarak vücuttaki toksin üretimini durduran anti-toksin özelliklere sahiptir. Tüketilen balın öksürükleri İyileştirir. Küçük çocuklar akut öksürüğe daha yatkındır. Çünkü bağışıklık sistemleri gelişim göstermektedir. İki yaş üstündeki çocuğunuz öksürürse ona bal verin. Balın, öksürük şuruplarından daha hızlı bir sonuç vereceğini görebilirsiniz.  Bir veya iki çay kaşığı balı ılık suyla karıştırın. Çocuğunuzun öksürüğü geçene kadar her gün verebilirsiniz.”

Bal, iyileştirici özellikleriyle bilinir

“Bal, iyileştirici özellikleriyle bilinir. Antimikrobiyal ve yara onarıcı özelliklerinin lezyonların, böcek ısırıklarının, yanıkların, çıbanların ve yaraların tedavisinde yardımcı olduğu bilinmektedir. Bal ve zeytinyağı içeren bir karışımı, çocuklarda hasarlı cilt, sedef hastalığı veya atopik dermatit gibi durumların tedavisinde yardımcı olabilir. Çocuklarda kabızlık ve ishal sıkça görülen bir durumdur. Bu yüzden, eğer çocuğunuz bunların herhangi birinden muzdarip ise, biraz rahatlamak için ona aç karnına doğal bal verebilirsiniz.”