OKUL KIYAFETLERİ 800TL’DEN BAŞLIYOR

Erzurum’da Okulların açılması sayılı günler kala velileri okul kıyafeti telaşı sardı. Okul kıyafeti satışı yapan mağazalarda yoğunluk göze çarpıyor.

Tarih: 08.09.2023 16:42
OKUL KIYAFETLERİ 800TL’DEN BAŞLIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia Aslan Karakaş 

Ortaokul kıyafetleri 500TL lise kıyafetleri 800 TL’den satışı yapıldığını ifade eden esnaf Kadir Bingöl, okul kıyafetlerinde artış yaşandığını söyledi.

Bingöl,” Okulların açılmasına sayılı günler kala okul kıyafet satışlarımızda yoğunluk görülüyor. Ortaokul kıyafetleri 500TL lise kıyafetleri 800 TL’den satışı yapılıyor.  Geçen yıla göre modellerle alakalı çok büyük değişiklikler yok. Genelde kademe geçişlerinde yeni formaları almak durumunda olan veliler ara sınıflarda eski üniformalarını kullanabiliyor. Okulların açılmasına iki hafta kala yoğunluk ve talep başladı. Geçen yıla göre bu yıl en ucuz üründe bile   artış var. Her hafta maliyetlerde değişiklikle karşılaşıyoruz. Yaz başında fiyatlar daha uygundu. Ürün yaptırmak için her sipariş verdiğimizde maliyetler artıyor biz de fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyoruz. Satışlar her zamanki gibi yoğun. Bu sene çok erken başladı. Vatandaşlar hem yoğunluğa kalmamak hem de ucuza almak düşüncesiyle okul alışverişine erkenden ilgi göstermeye başladı. Çocukların bir kısmı heyecanlı bir kısmı ise çok mutsuz. Bazı öğrenciler kayıt oldukları okulun kıyafetlerine adeta aşık oluyor, bazıları ise “keşke bu renk olmasaydı, başka renk olsaydı” diyor. Ailelere yedek kıyafetler almalarını tavsiye ediyorum çünkü haftanın 5 günü okula gidecekler, kıyafetlerin yıkanması ve yıpranması gibi durumlara karşı uzun ömürlü olması için değiştirmek lazım, her gün aynı şeyi giydirmemek gerekiyor. Buraya gelen bir veli, çocuğuna birkaç parça yedek kıyafet alırsa ortalama  farklı ücret ödeyerek ayrılabilir. Son olarak bir tavsiye daha vermek istiyorum, özellikle okula ilk kez başlayacak olan öğrenciler için alınan kıyafetler 1 beden büyük olmalı çünkü çabucak büyüyecekler. Şimdiden herkese iyi dersler diliyorum.”