OKUL KIYAFETLERİ NE KADAR OLDU?

Eğitimde geçtiğimiz dönemi geride bırakırken, yeni dönem için hazırlıklarına başlanırken en ucuz okul kıyafetlerinin 450 TL olduğu öğrenildi.

Tarih: 25.08.2023 17:23 Güncelleme: 25.08.2023 17:23
OKUL KIYAFETLERİ NE KADAR OLDU?

www.erzurumgunebakıs.com/ Rabia Aslan Karakaş 

Öğrenciler arasında eşitliği sağlamak ve estetik bir görünüm olması sebebiyle herkesin aynı kıyafeti giymesi üzerine, Günebakış gazetesi olarak, okulların kendilerine özel tasarladığı okul formalarının şu an ne kadar olduğunu öğrenmek için bilgilerine danıştığımız, ikizler okul kıyafet mağaza yetkilisi Abdulhekim Tavlaşoğlu, okul kıyafetlerinin 450 TL’den başladığını söyledi.

Tavlaşoğlu,“En ucuz okul kıyafeti iki parça üzerinden, 225 TL keten pantolon, 225 TL’de sweatshirt olarak hesaplandığında, 450 TL üzerinden başlıyor ve 1.100 TL’ye kadar çıkabiliyor.  Okul kıyafetlerinin fiyatları, kaç parça olduğuna göre ve okuldan okula değişim gösteriyor çünkü bazı okul kıyafetleri iki parça olurken bazı okul kıyafetleri üç parça halinde ya da yazlık ve kışlık şeklinde olabiliyor, yani fiyatlar parçasına göre değişiyor. Şu an için en ucuz okul kıyafeti iki parça üzerinden, 225 TL keten pantolon, 225 TL’de sweatshirt olarak hesaplandığında, 450 TL’den başlıyor ve 1.100 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ortalama olarak tüm okullar bazında 650 TL olduğunu söyleyebilirim ama buda ilkokul, ortaokul ve liseye göre değişiklik gösterebiliyor. İlkokul ve ortaokullarda okul kıyafetleri 450 ile 550 TL arasında değişiyorken, liselerde üç parça okul kıyafeti 1.100 TL’dir. Milli eğitim bakanlığı okulla yeni başlayanlar dışında forma giyiminde mecburiyeti kaldırdığı için kişiler okul forması değişse de ellerinde var olan formasını giyebilirler.”