OKUL KIYAFETLERİNİN FİYATLARI BELLİ OLUYOR!

Okulların açılmasına az bir zaman kala veliler çocukları için okul kıyafetleri bakmaya başladı. Okul kıyafetlerinin bu sene ki fiyatları geçen senelere göre biraz daha artmış durumda.

Tarih: 26.07.2023 17:47
OKUL KIYAFETLERİNİN FİYATLARI BELLİ OLUYOR!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Okul kıyafetlerinin satısı hariç başka yerden alınmamasını tavsiye eden Taşmağazaları tekstil esnafı Abdullah Ayrıçay, her ürünün kaliteli olmadığını, özellikler okul kıyafetleri yapılırken birinci kalite malzeme kullanılmasının gerektiğini söyledi. 

Okul kıyafetlerinin fiyatlarının 300 ila 800 TL arasında seyredeceğini vurgulayan Ayrıçay, fiyatların yaş grubuna ve içinde ki parça adetine göre farklılık gösterdiğini belirtti. 

Ayrıçay, “Okul kıyafetlerinin fiyatları her zaman değişkenlik gösterir. Şu an sezon daha açılmadı ancak tahmini miktar verecek olursak fiyatlar 300 ve 800 TL arasında değişiklik gösterebilir. Kıyafetlerin fiyatları yaş grubuna, büyüklüğü küçüklüğü, cinsi, içerisinde ki parça adeti yani okulların hem kazak hem de tişört tarzı kıyafetleri olabiliyor, fiyatlarda ki değişiklikte bunlardan kaynaklanıyor. Şöyle düşünmek gerekirse ilk okul için hazırlanmış bir kıyafetle lise için hazırlanmış kıyafetler aynı olmuyor. Ancak söylediğim gibi benim öngörüm fiyatların 300 ve 800 TL arasında olacağı. Tabii geçen sene ile bu sene arasında her şeyde olduğu fiyat değişiklikleri var. Bazı şirketlerin ürettikleri mallar gerçekten emsalsiz ve kalitesiz mallar oluyor. Bir okul kıyafetinin en kaliteli ve en güzel malzemelerden yapılmalıdır. Ancak söylediğim gibi bu bazı şirketlerin malları 6 ay bile dayanmayan mallar ve gerçekten de pahalı mallar. İnsanların cebine zarar verecek fiyatlardır. Araştırmadan almamalarını ve bu işi gerçekten yapan insanlardan almalarını tavsiye ederim. Benim velilere tavsiyem şudur; tekstil esnafları bu işin en iyileridir, onlarda her zaman velileri mağdur etmeyecek kaliteli mallar bulunur. Çünkü örneğin bir perdeciye giriyorsunuz, raflarda okul kıyafetleri de satıyorlar. Bir okul kıyafetini bir öğrenci 7 ay giyiyor ve her hafta yıkanıyor. O kadar yıkanmaya dayanması için de gerçekten söylediğim gibi kaliteli ham maddeden yapılan ürünlerin alınması gerekli. Örneğin bir öğrenci aldığı bir kıyafeti en fazla 2 yıl giyiyor. Okul kıyafetlerinde toplu adetlere göre fiyatlar belirleniyor. Hem birinci kalite malzeme kullanılıyor hem de fiyatları adetli olduğu için ona göre ayarlanıyor. Örneğin, 2-3 tane tişört satışından gelen kâr marjı 50-100 tane satılan tişörtün kâr marjıyla bir değildir. Bazıları okul kıyafeti olmasın diye konuşuyor ancak onlar bile bu konunun karşısında. Neden karşısında olduğunu da söyleyeyim size, biz bu durumu çok yaşadık. Buraya veliler gelir ve bu okul kıyafetlerinin olmasının çok doğru olduğunu söylüyorlar. Çünkü her şey serbest olsa, öğrenciler marka düşkünlüğüne girecekler, birbirlerinden gördükleri kıyafetleri almak isteyecekler ve aileler zor duruma düşecekler. Serbest giyimin bunun gibi çok büyük bir dezavantajı var. Zaten okul kıyafetleri o liseleri temsil eder, olmak zorunda olan bir şeydir.”