Okullar açıldı parklar boş kaldı

Erzurum’da okulların açılmasıyla birlikte kentin her mahallesinde ve birçok nokta da yer alan çocuklara ait oyun parkları boş kaldı.

Tarih: 07.10.2022 13:27
Okullar açıldı parklar boş kaldı

Talha KOCA

Erzurum’da 2022-2023 Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullar doldu taştı. Okulların açılmasıyla birlikte şehrin birçok yerinde yer alan oyun parkları boş kaldı. Parkların boş kalması vatandaşların dikkatini çekti. Uzun bir yaz tatili boyunca çocukların dolup taştığı oyun parklarının boşalmasıyla birlikte okullardan çocuk sesleri yükselmeye başladı. Yaz aylarında yüzlerce hatta binlerce çocuğa oyun alanı olan çocuk parkları yaz mevsiminin ve eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla sessizliğe bürünerek bir nevi sahipsiz kaldı.

ÇOCUKLAR ARTIK PARKLARI DEĞİL OKULLARI DOLDURUYOR

Okul sezonun açılmasıyla birlikte çocuklar parkları bırakarak okulları doldurmaya başladı. Çocuklar ders bitiminden sonra evlerine gidip ödevlerini yapmak zorunda kalıyor. Okullardan yükselen çocuk sesleri o bölgelerden geçen insanların dikkatini çekmekte. Parkların boşalmasının diğer sebeplerin biri de hava sıcaklıklarının düşmesi ve yağışların başlaması oldu. 1 ay öncesine kadar parkları dolduran çocuklar şimdi parkların kenarında usulca geçerek uzun bir yaz döneminde oyunlar oynayıp, eğlenceli vakitler geçirdikleri kendilerine ayrılan alanlara üzülerek bakarak, okulların kapanmasını ve havaların ısınmasını beklemekte. Eski doluluğunu kaybeden çocuk oyun parkları bir sonraki yaz tatiline kadar dolup taşmayacak gibi görünüyor.