OKULLARDA Kİ EN BÜYÜK İKİ PROBLEM!

Son zamanlarda sıkça gündeme gelen okullarda ki sıkıntıları, Erzurum Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Karataş yorumladı.

Tarih: 16.01.2024 11:47
OKULLARDA Kİ EN BÜYÜK İKİ PROBLEM!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Okullarda ki en büyük iki problemden bahseden Erzurum Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Karataş, güvenlik sorunu ve temizlik personeli konusunu vurguladı. 

Okulların önemli sorunlarından birisinin okul güvenlikleri ve aynı zamanda kurumların temizlik sorunu olduğunu vurgulayan Karataş, “Öncelikle güvenlik konusuyla ilgili hususu belirtmek istiyorum” şeklinde başladığı açıklamalarını şu ifadelerle devam etti;

“Şuan da bildiğiniz üzere okullarımızda güvenlikçi yok. Ailelerin, okul aile bütçelerinde güvenlikçi tutmuş okullarımız varsa buralarda güvenlikçi çalıştırılıyor ama bunun dışında herhangi bir okulda güvenlik görevlisi yok. Tabi bu durum büyük sıkıntılar doğuruyor. Öğrencilerin giriş ve çıkışlarından tutun okulun dışarıdan her türlü etkiye açık ve sıkıntılara maruz kalacağı bir pozisyon oluşuyor. Zaman zaman sosyal medyadan ve ulusal ajanslardan bu durumları görebiliyoruz. Örneğin okula giren kimliği belirsiz birileri öğretmeni darp ediyor, okul müdürünü bıçaklıyor, silahlı saldırıya kalkışıyor gibi. Bu ve buna benzer birçok olayı yaşadık. İnşallah bundan sonra böyle üzücü olaylarla karşılaşmayız. Bunun içinde sadece normal şartlarda meseleyi bırakmamak lazımdır. Bu konu da kalıcı çözümler ve gerekli önemler almamız gerekiyor. Bu önlemlerin başında hiç şüphesiz okullarda güvenlik personeli bulundurmaktır. Bir dönem İş-Kur üzerinde okullarda güvenlik çalıştırıldı ve biz şunu gördük ki; güvenlik personelleri bu sorunların ortaya çıkmasını neredeyse sıfıra indiriyor. Dolayısıyla okullarımızda acilen güvenlik personeline ihtiyaç vardır. Bahçe ve kurum içi noktasında güvenlikçi personel alımı yapılarak okullarımızın güvenliğini sağlamamız lazım.”

“TEMİZLİK PERONELİ SAYISI ARTIRILMALIDIR”

Kurumların temizliği konusuna da önemli ölçüde değinen Karataş, “Uzun zamandır devlet kurumlarına temizlik personeli alınmıyor. Daha ziyade İş-Kur üzerinden sözleşmeli personel şeklinde çalıştırılıyor ama bunlarında sayısı yetersiz kalıyor” şeklinde konuştur. 

Sözlerine, “Erzurum’da bu konuyu değerlendirdiğimiz zaman herhangi bir okula gittiğimiz zaman, koca bir okulu ya bir ya da iki personel temizliyor. Bu iki personelin büyük okullarda temizlik hizmeti yürütmesi mümkün değildir” diyerek devam eden Başkan Karataş, bu konu da ki taleplerinden bahsetti.

“Talebimiz İş-Kur üzerinden karşılanan personel sayısının ilimiz bazında biraz daha artırılması ve okullarımızda ki temizlik sorununun ortadan kaldırılmasıdır. Personel alımlarında bir artının yapılmasını talep ediyoruz. Bütün bunları talep ederken eğitim-öğretimin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda yapılmasını arzu ettiğimiz ve bu sıkıntıların buradan bertaraf edilmesi gerektiği noktasında ki kanaatlerimizden dolayı söylüyoruz. Mevcut haliyle okullarımızda temizlik yapılıyor ancak o personelin normalde 6 saat çalışması gerekirken iş yükü 2 katına çıkıyor. Burada çalışanların hakkını da mutlaka göz ardı etmemek lazımdır.”