OKULLARDA TELEFON KULLANIMI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda cep telefonunun kullanımının okul idaresinin ve öğretmenin izniyle kullanabilecekleri yönünde olacağını söyledi.

Tarih: 02.09.2023 17:42 Güncelleme: 03.09.2023 08:03
OKULLARDA TELEFON KULLANIMI

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Öğrencinin durumu suiistimal ederek ders dışı kullanması nedeniyle bu yıl bu konuda ciddi önlemler alınacağı belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarını ve bu tür cihazlarla sınıflara girilmemesi gerektiğini vurgulayarak ciddi önlemler alacağını belirtmesi üzerine Konuyla ilgili görüşleri aldığımız aileler, “ Okullarda telefon kullanımı tamamen yasaklansın” ifadelerini kullandılar.

“Telefon kullanımı açısından eve çocuğum için bir kısıtlama getirdim olumsuz anlamda etkilediği için, okullarda da telefonlara yasak gelirse çok iyi olur çünkü işlediği ders aldığı eğitim verimli olmuyor. Çocuk görüntü olarak derste var ama kafası başka yerde ki ders içinde de kullanan öğrenciler olduğunu düşünüyorum. Okul içinde yasaklanmalı, öğrencinin acil durumlarda ailemi arıyorum veya ailenin çocuğuma gün içinde ulaşmak istiyorum bahaneleri ortadan kaldırılmalı ki telefon kullanımı da ortadan kalksın acil durumlarda okul yönetimi olsun öğretmenler olsun gerekli ulaşımı sağlamaya aracı oldukları için okullarda telefon kullanımı gereksiz. Akşama kadar telefon çocuğun elinde ne bir ders çalışma ne de bir kitap okuması yapmıyor telefonla oynuyor sosyal medya da takılıyor bizler her ne kadar önlem alsak da okullarda bu durum yasaklanmalı.”