Okulların açılması sefer sayılarını etkileyecek mi? Sefer sayılarında çoğalma olacak mı?

2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle başladı. Peki, ulaşım da ki değişiklikler nasıl olacak? Erzurum Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri açıkladı!

Tarih: 11.09.2023 19:45
Okulların açılması sefer sayılarını etkileyecek mi? Sefer sayılarında çoğalma olacak mı?

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Uzun bir yaz tatilinin ardında okul maratonu bugün itibariyle Türkiye’de başladığı gibi Erzurum’da da başladı. Otobüsler dolup taşarken, kimi öğrenci okul servisiyle evine gitti kimisi ise otobüs ya da dolmuşlarla gitti. 

Öğrenci sayısının bu kadar fazla olması Erzurum’da otobüs sayılarını bir hayli etkiliyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre sefer sayılarında artış yerine otobüslerin taşıma aralıkları kısalacak. 10 dakikada bir gelen otobüs 5 dakikada bir gelecek. Seferlerde artırım olsa bile üniversite öğrencilerinin durumuna bakılarak olacak. 

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte az sefer olan yerlerin sefer sayıları artırılacak. Hedeflerinin üniversite olduğunu ifade eden Erzurum Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri: “Öğrencilerin yüzde seksenini servisler taşıyor. Bizim hedefimiz üniversite, üniversitelerin başlama tarihi itibari ile belediyenin yoğun hatlarında hem otobüs artırılacak hem de zaman aralığı kısaltılacak.” İfadelerini kullandılar.