OLTU TAŞI ESNAFININ EMEĞİNİ ÇALIYORLAR

Erzurum'un Rüstem Paşa Bedesteninde Oltu Taşı satışı yapılırken Afgan ve Suriyeli vatandaşlarında kendi evlerinde ruhsatsız, kaçak yollarla Oltu taşı tesbih satışı yapıyorlar.

Tarih: 09.07.2023 18:01 Güncelleme: 09.07.2023 18:07
OLTU TAŞI   ESNAFININ EMEĞİNİ ÇALIYORLAR

www.erzurumgunebakıs.com / Muhammet Yılmaz

Ruhsatsız, kaçak yollarla kendi evlerinde ve iş yerlerinde Oltu taşı satışını yapan Afgan ve Suriyelilerin, Erzurum’da ki vatandaşlar,  Afgan ve Suriyeli vatandaşların kendi evlerinde yaptığı Oltu taşı tesbihlerinin satışlarının yasaklanması gerektiğini bu istismarcılığa göz yumulmaması gerektiğini söylediler. 

Vatandaşlar, “Erzurum’da Oltu taşı birçok esnafın yaptığı iştir gayet Erzurum’un kendi vatandaşlarına olsun gelen yerli ve yabancı turistlere sattıkları oluyor ama bazen gittiğimiz yerlerden görüyoruz ki Afganlarında kendilerine göre evlerinde Oltu taşını sattıkları oluyor. Bunların önüne geçilmesi lazım. Erzurum’un kendi vatandaşı bu durumda sıkıntı çekmiş oluyor. Oltu taşı tesbihi Erzurum’a özel bir taştır. Ama Afganların ve Suriyelilerin hem buraya gelip yerleşmelerinden rahatsızız hem de kendi milletimizden kazandıkları yetmiyormuş gibi Oltu taşı tesbihlerini satıyorlar. Ruhsatsız ve kaçak yollarla bu tesbihlerinin satılmasının bir an önce denetimlerini yapılmasını istiyoruz. Burada yedi yirmi dört çalışan Erzurum’un kendi esnaflarının emeğini çalıyorlar. Burada gelip çırak olarak işi öğrendikten sonra gidip ruhsat almadan, kaçak olarak yerli yabancı turistlere satışını yapıyorlar"