Oltu'da Mevlid-i Nebi coşkusu

Diyanet İşleri Başkanlığının "Çağrıya Kulak Ver" mottosuyla düzenlediği 2022 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Oltu’da da coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.

Tarih: 10.10.2022 11:17
Oltu

Sinan AYDIN

Güllük Camii’nde sabah namazı buluşmasıyla başlayan etkinlikler, bütün camilerdeki etkinliklerle devam etti.

VE MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI

Hafta sonu ise Oltu Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Oltu Şubesi tarafından Efkan Ala Kültür Merkezinde DİB Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın katılımlarıyla “Hz. Peygamber, Cami ve İrşat” konulu bir konferans düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İlçe Kurum Amirleri , çevre İlçe Müftüleri, emekli ve görevi başındaki din görevlileri ile İlçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

"PEYGAMBERİMİZ, CAMİ VE İRŞAT”

Oltu İlçe Müftüsü Sinan Cansever'in açılış konuşması ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın selamlama konuşmalarının ardından, Doç. Dr. Fatih Kurt tarafından "Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu calib-i dikkat bir konferans verildi. İlçe halkının yoğun bir katılım gösterdiği programda Hz Peygamberin (sav) örnek hayatından kesitler sunulurken yer yer duygusal anlar yaşandı.  Kutlamalar anısına, programa İlçe dışından katılan misafirlere İlçe Kaymakamı Cevdet Bakkal ve Belediye Başkanı Necmettin Taşçı tarafından hediye takdimi yapılırken, program hatıra fotoğrafı çekimleriyle son buldu. Programa katılım sağlayan bütün vatandaşlara ise, DİB yayınlarından ve süreli yayınlarından çeşitli kitap ve dergiler hediye edildi. Kutlama programları KYK Yurtları başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarda düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.