“ÖNCELİK ÜYELERİMİZİN RAHATLIĞIDIR!”

Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz: “Üyelerimizi mağdur edemem, öncelik her zaman onların rahatlığıdır.”

Tarih: 15.09.2023 20:31
“ÖNCELİK ÜYELERİMİZİN RAHATLIĞIDIR!”

www.erzurumgunebakis.com/       Muhammet Yılmaz     

Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz: “Üyelerimizi mağdur edemem, öncelik her zaman onların rahatlığıdır.”

Erzurum Emekliler Derneği’nin her yıl yaptığı kömür indirimi çalışması bu yıl da sürdürülmeye devam ediyor. 

Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, Emekliler Derneği’nin kömür satmadığını sadece üyelere özel kömür fiyatlarında indirim için firmalarla anlaşılıp fiyat belirlendiği konusuna değindir. “Kömür satışı yapmıyoruz, bizim işimiz ticaret değil.” İfadeleriyle yanlış anlaşılan bilgileri düzelten Araz, “Derneğimize kayıtlı 12 bin üyemiz bulunuyor. Önümüz kış, doğal gaz fiyatları artmış durumda. Biz üyelerimize kömür almaları için yardımlarda bulunuyoruz. Bu yardımlar şu şekilde oluyor: her yıl yönetim kurulu ile toplanıp teklif gelen firmaları değerlendiriyoruz ve en uygun fiyatı veren kömür firması ile anlaşıyoruz ve bu anlaşmanın süresi de bir yıllıktır.” Dedi. 

Kömür ihtiyacı olan üyelerin kömür alabilmeleri için bankadan emekli maaş ekstrası ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) maaş bordrosu almaları gerektiğini ifade eden Araz, “Bizim anlaştığımız fiyatları piyasada ki fiyatların altındadır. Evrakları tam olan üyelerimiz 6 aylık taksitlerle ihtiyaçlarını alabiliyorlar ve her üyenin yılda 5 ton kömür alma hakkı vardır.” Dedi. 

“Üyelerimizi asla mağdur etmeyeceğim”

Kömür firmalarının döviz kuruyla hareket ettiğini belirten Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanı Zekeriya Araz, yapılan anlaşmanın döviz kurundan asla etkilenmediğini anlaşma da hangi fiyat varsa belirlenen fiyattan devam edildiğini söyledi. 

“Seçimlerden sonra doların artmasıyla kömür firması geldi ve zam istedi. Ben de veremem dedim, önce üyelerimizi düşünmek zorundayım. Üyelerimizi asla mağdur etmeyeceğim. Eğer kabul etmeseydi ihaleyi feshedip yeni ihaleye çıkacaktık.”  İfadelerini kullanan Başkan Araz, üyelerinin arkasında durdu.