Önemli şahsiyetler öne çıkacak

ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen´e sunduğu 470 önemli şahsiyetin gün yüzüne çıkarılarak tanıtılması noktasında çalışmalar başlatılacağını bildirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Önemli şahsiyetler öne çıkacak

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Derneği Başkanı Nuri Toparlak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile yaptığı görüşme noktasında Erzurum adına önemli çalışmaların yapılması kararları alındı. Büyükşehir Belediyesi´nin desteği ile yapılacak çalışmalar ile turizm noktasında önemli adımlar atılmış olacak.

Yapılan görüşmede Erzurum´un yetiştirdiği önemli şahsiyetler için ilk adımın atıldığını belirten Başkan Toparlak, ?Derneğimiz çalışmalar çerçevesinde, Erzurum´un yetiştirmiş olduğu bilim adamları, müderrisler, müştehiler, mürettipler, divan şairleri, şairler gibi alanlarda önemli isimler listelenerek Büyükşehir Belediyesi Başkanına sunduk. Buna karşı Sayın Sekmen çok memnun oldular. Çoğu bilinmeyen önemli şahsiyetlerin biran evvel ortaya çıkarılıp, ortak akıl yürütüleceğini, bu konu üzerinde bize atfetti. Bizzat kendisinin ilgileneceğini belirtti. Araştırmalar, önemli şahsiyetlerin eserlerini ortaya çıkarılması noktasında, Türkiye´ye kazandırılması noktasında çalışmaların başlatılacağını ifade etti. Bizim sunduğumuz listede Şuanda yaşayan şairlerle beraber 470 özenli şahsiyet vardı.? dedi.

TEKKELER TURİZME KAZANDIRILIYOR

Bir diğer proje olan tekkelerin turizme kazandırılması için çalışmaların başlatılacağını da belirten Toparlak, ?Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen ile yaptığımız görüşme sonucunda, Turizm çalışmaları noktasında Erzurum´un en önemli 2 tekkesinin otantik halde onarılıp iç ve dış turizme kazandırılması noktasında çalışmalar başlatılacağı sözünü verdi. Bu tekkeler, Abdurrahman Gazi ve Hüseyin Ruhi Efendi Tekkeleridir.? diye konuştu.

Muhammed COŞKUN