Onlar şehrin görünen gözleri!

Halk Eğitim Merkezi'nin Fotoğrafcılık Kursu Kursiyerleri, cadde sokak gezerek Erzurum’u fotoğraflıyorlar.

Tarih: 20.04.2023 10:09 Güncelleme: 20.04.2023 10:48
Onlar şehrin görünen gözleri!

Hafta sonların şehrin birçok noktasını dolaşan kursiyerler, hocalarının denetiminde pratik yaparak, fotoğraf çekmenin ince nüanslarını öğreniyorlar.

Günebakış/Talha KOCA

Erzurum’da Yakutiye Halk Eğitim Merkezi kurslarından ‘Fotoğrafçılık Kursu’ büyük ilgi görüyor. Hafta sonları teorik ve uygulamalı dersler ile verilen eğitimler, sıklıkla cadde ve sokaklar geçiyor. Şehrin hemen hemen her ara sokağını hatta ovasını dahi gezerek fotoğraf çeken kursiyerler, elde ettikleri kareler ile de görenleri büyüleyip, şehrin tanıtımında büyük rol oynuyorlar. 2004’den bu yana her fırsatta ender bilgilerini kursiyerlere aktarmak için eğitim veren usta fotoğrafçı Osman Yakıcı “20 yılı aşkın süredir, bu işle uğraşıyorum. Bunu aynı zamanda meslek haline getirmiş bulunmaktayım. Fotoğraf alanı ayrı bir dünya. 20 yılda belki de bu alanın yüzde 50’sini dahi çözemedim. Sürekli güncellenen ve modernleşen dünya da yenilenen sisteme bazen ayak uydurmak o kadar kolay olmuyor. Tam her şeyi çözdüm derken sistem kendini güncelliyor. Ancak işime, mesleğime aşığım. 2006 yılından bu yana Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde fotoğraf alanın da kurslar veriyorum. İlk kurslarımı Ardahan da vermekteydim. 2018 yılından beri de kendi şehrim Erzurum’da bu alana hevesli ve ilgisi olan her yaş gurunu arkadaşlara elimden geldiğince, bildiklerimi öğretmeye çalışıyorum. Bu alan kocaman bir okyanus’ Ben bu alanda her şeyi biliyorum demek, yalan olur. Bende her gün alanıma yönelik yeni şeyler öğreniyorum.” diye konuştu.

Bir kursu kapatıp diğerini açan Osman Hoca’nın bazı kursiyerleri de hocanın peşini bırakmıyor. Her kursuna katılım sağlamaya çalıştıklarını ifade eden öğrenciler, özellikle uygulamalı derslere büyük hevesle geldiklerini söylediler. Teori kısmında sınıfta geçirilen dersler de az da olsa sıkıldıklarını belirten kursiyerler, işin eğlenceli tarafının cadde ve sokaklarda fotoğraf çekmek olduğunu ifade ettiler. Osman Hoca ilerleyen zamanlarda da gücü yettiği müddet bu alan da devam edeceğini ve aynı zamanda kurs vermeyi de sürdüreceğini de dile getirdi. Diğer bir yandan toplam da verdiği 120 saatlik teorik ve uygulamalı ders sonrasında, yetiştirdiği yeni fotoğrafçılar ile de kurs süresince çekilen kareler ile de sergi açmayı planladıklarını söyledi.