Orhan Bulutlar: Yeşil Palandöken konusunda hayalimize fazlasıyla ulaştık

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, göreve geldikleri günden bayana yeşil alan konusunda hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyledi. Bulutlar, ?görevde kaldığım sürece hiç birine dokundurtmam´ diyerek kırmızı çizgilerini de açıkladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Orhan Bulutlar: Yeşil Palandöken konusunda hayalimize fazlasıyla ulaştık

Sinan AYDIN

Palandöken belediye Başkanı Orhan Bulutlar, gazeteniz GÜNEBAKIŞ?a yaptığı açıklamada, göreve geldiği günlerde hedeflediği yeşil alan hayaline fazlasıyla ulaştığını açıkladı. Bulutlar, ? Palandöken ilçesinin o dönem Yenişehir olarak kurulduğu dönem 25 yılda 123 bin metrekare yeşil alan yapılmış, biz göreve geldiğimiz günden bugüne 200 bin metrekarenin üzerinde yeşil alan yaptık? dedi.

?TWİTTER´DA BİRİSİ BENİMLE İLGİLİ ?YEŞİL ALAN DELİSİ´ DİYE BİR İFADE KULLANMIŞTI?

İlçenin beton yapılar içerisinde kaybolup gitmemesi için mücadele veren başkan Bulutlar, bu kapsamda birçok bölgede belediyeye ait arsaları imara açmayıp satmayarak yeşil alan yapıp, parayı yeşil alana tercih etmedi. Vatandaşa daha yaşanabilir bir ilçe bırakma gayesi ile hizmet verdiklerini ifade eden Orhan Bulutlar, ? Örneğin kayak yolunda 55 dönüm belediyeye ait arsayı satsaydım 55 trilyon para ederdi. Ama biz böyle bir işe girmedik. Hatta şunu da söyleyeyim. Yeşil alan noktasındaki hassasiyetimden dolayı twitterde birisi yeşil alan delisi diye bizimle ilgili bir ifade kullanmış. Bende ?zalim olmayayım deli olayım´ diye cevap verdim? diye konuştu.

? YEŞİL ALAN, YOL, VAKIF?BUNLAR BENİM KIRMIZI ÇİZGİLERİM?

İlçe sınırları içerisinde 200 bin metrekarelik alana büyük küçük 82 adet park yaptıklarını belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, açıklamalarına şöyle devam etti; ? Çocuklar için oyun alanları yaptık, yetişkinler için dinlenebilecekleri mekanlar var. Yediden yetmişe herkesin dinlenebileceği parklar, dinlenme alanları var. 2009´ da verdiğimiz taahhütlerden asla ve asla taviz vermedik. Benim için üç şey önemli. Yeşil alan, yol, vakıf. Bunlar benim kırmızı çizgilerimdir. Hiç kimseye dokundurtmam. Şuna kadar yaptığımız park sayısı 82. 200 bin metrekarelik bir alana yapıldı? şeklinde konuştu.