Orman Müdürlüğü tomruktan kazanıyor!

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile, 1.sınıf normal boy kalın sarıçam tomruk 1.050 TL, 2.sınıf normal boy kalın sarıçam tomruk 901 TL, 3. sınıf normal boy kalın sarıçam tomruk ise 770 TL´ den satıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Orman Müdürlüğü tomruktan kazanıyor!

 

-ÖZEL- 

Sinan AYDIN

?Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, kaliteli ve sınıf emvaline yönelik endüstriyel üretimler yaparak kuruma para kazandırıyor. Bu kapsamda bölge müdürlüğüna ait tomruklar ihale ile satıldı. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte ormancılık faaliyetlerine yoğunlu veren Erzurum Orman Belge Müdürlüğü, ağaçlandırma ve ormanlarda yol açma çalışmalarının yanı sıra, orman yangınlaarını en aza indirmek içinde mücadele ediyor. Ormancılar, aynı zamanda orman köylerinde vatandaşın kışlık yakacağı olan odun için de ihale yoluyla sarıçam tomruk satıyor. Bu sayede kurumun kasasına da ağaç satılarak para kazandırılmış olunuyor. ?

TOMRUK TİCARETİ

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, 07.07.2020 tarihinde yapılan açık artırmalı e-ihale satışta, 1.sınıf normal boy kalın sarıçam tomruk 1.050 TL/M3, 2.sınıf normal boy kalın sarıçam tomruk 901 TL/M3 ve 3. sınıf normal boy kalın sarıçam tomruk 770 TL/M3 fiyata satıldı. Bölge Müdürlüğüne ait tüm işletme müdürlüklerinde sınıf emvali ve kaliteli endüstriyel üretim çalışmaları devam ediyor. Sarıçam tomruk ihalesine özellikle köylüler büyük önem veriyor. Tomrukları büyük çoğunluk keserek yakacak için kullanıyor. Çok az da olsa köylere yapılan köy evleri için de kullanan olduğu öğrenildi. Bu arada Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Ardahan Orman İşletme Müdürlüğünde meşçere bakımı ve sıklık bakım çalışmalarını yerinde inceleyerek, stabil bir meşçere oluşması ve ormanların devamlılığı için yapılan bakım çalışmalarının önemli ve gerekli olduğunu belirtti.