ORMANCILAR HIZIR GİBİ

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolda kalan sürücülerin imdadına koşuyor. Darda olan hasta ihtiyaçlarını ulaştıran Ormancılar, doğadaki yaban hayvanları için de yem bırakyorlar.

Tarih: 27.01.2022 18:12
ORMANCILAR HIZIR GİBİ

Sinan AYDIN

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışı sonrası karayollarında ve orman yollarında yayalar kadar araç sürücüleri de zor anlar yaşıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolda kalan sürücülerin imdadına koşuyor. Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de gerek Erzuum ve gerekse bağlı bölge illerinde fedakarca gece gündüz demeden yolda kalan sürücülere yardım ediyorlar.

HERYERDE ORMANCILAR VAR

Zorlu kış şartlarında hayatı kolaylaştırmak için yurdun dört bir yanında yol açma çalışmalarına katılan Ormancılar, yolda kalanların yanı sıra dara düşen vatandaşların da yardım meleği oluyorlar. Yolu kapalı olan köylerdekiler ile  Orman köylerindeki Hastalara da ihtiyaçlarını ulaştıran ormancılar, yaban hayatını da unutmuyorlar. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, zorlu kış şartlarında doğada yaşayan yaban hayvanlarının açlıktan ölmemeleri için de  saman, yem ve diğer hayvansal yiyecekleri Ormanlarda ve dağlarda muhtelif yerlere bırakıyorlar. Hayvan dostlarımıza yem bırakarak destek olan Ormancılar, '' Biz bu memlekete gönül verdik. Çünkü görevden değil gönülden seviyoruz'' diyerek görev aşkının kutsallığını gözler önüne seriyorlar.