Ormancılara "Silvikültürel Uygulamalar" eğitimi

Orman İşletme Şeflerine yönelik “Silvikültürel Uygulamalar" konulu Teorik ve Uygulamalı hizmet içi eğitim düzenlendi.

Tarih: 15.09.2022 10:11
Ormancılara

Sinan AYDIN

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından personeline "Silvikültürel Uygulamalar" konulu Teorik ve Uygulamalı Eğitim verildi.  Bölge Müdürlüğü sahalarında Orman İşletme Şeflerine yönelik “Silvikültürel Uygulamalar" konulu Teorik ve Uygulamalı hizmet içi eğitim düzenlendi. Eğitime; Genel Müdür YardımcıRecep Ateş, Silvikültür Dairesi Başkanı Kahraman Temur, Silvikültür Dairesi Başkan Yardımcısı Yılmaz Gün, Şube Müdürleri Uğur Tüfekçioğlu, İsmail Hakkıbari, İsmail Cengiz Metin ve Orhan Yazıcı'nın eğitimci olarak katıldığı eğitime, Bölge Müdürümüz Oktay Ayatay, Bölge Müdür Yardımcısı Sultan Demir, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Haydar Cengiz, Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Mustafa Altptekin Gelegen, Bölge Müdürlüğümüzde görevli tüm Orman İşletme Müdür Yardımcıları ile Orman İşletme Şefleri katıldı.

"GÜNDE 1 SAAT MUTLAKA MEVZUAT OKUYUN"

Genel Müdür YardımcıRecep Ateş, eğitimde yaptığı konuşmada öncelikle işlerin hakkıyla yapılması, mesleği iyi öğrenmek için ormanlarla iç içe olunması,  her yörenin şartlarına uygun ihtiyaca göre projeler üretilmesi gerektiğini dile getirdi. Silvikültürel çalışmaların da önemine değinen Genel Müdür Yardımcı,  bu çalışmaların hem teorik hem de pratik bir şekilde işleneceğini belirterek eğitimin iyi bir şekilde değerlendirilmesini ve günde bir saat mutlaka mevzuat okunması gerektiğini söyledi.

"MÜDAHALELER HASSAS VE ÖNEMLİ"

Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay ise, ormanlarda yapılan silvikültürel müdahalenin doktorun hastaya yaptığı müdahaleler gibi hassas ve önemli olduğunu belirterek bu eğitimle de arazide uygulamalı olarak silvikültür konularının anlatılacağını ifade etti. Silvikültürel Uygulamalar Eğitimini düzenleyen Genel Müdürlüğümüz Silvikültür Dairesi Başkanlığına teşekkür ederek yapılacak bu eğitimin teşkilata ve tüm kurum çalışanlarımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

SAHADA EĞİTİM ALDILAR

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü sahalarında gerçekleşen eğitimin birinci gününde, ormanlarımızın sürekliliğini sağlamak ve gelecek kuşakların faydalanabileceği çok fonksiyonlu ormanlar kurmak için ağaçların ihtiyaçlarına, biyolojik özelliklerine ve yetişme şartlarına göre gençlik bakımı, kültür bakımı, sıklık bakımı, ilk aralama, tabii tensil ve suni tensil konuları hakkında uygulamalı bilgi verildi.  Silvikültürel çalışmalar, planlı ormancılık yaklaşımına dayalı olan silvikültür, ormandan az masrafla en yüksek kalite de çok yönlü ürün oluşturmayı, ülke ekonomisinin orman ürünleri ihtiyacını sürekli karşılayacak nitelikte, dış etkilere dayanıklı verimli ormanlar meydana getirmeyi amaçlamaktadır.