Ormanlarda aç kalmaya son

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, kış şartlarında aç kalma tehlikesi ile karşı kaşıya kalan yaban hayvanlarının beslenmesi için doğaya yem bırakıyor.

Tarih: 30.12.2021 18:38
Ormanlarda aç kalmaya son

Sinan AYDIN

Ağır kış şartlarında doğada yaşayan hayvanlar aç kalmasın diye Ormancılar ormanlara yem bırakıyor. Erzuruım Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, doğadaki canlı dostlarımız aç kalmasınlar diye karlı dağları, zorlu yolları aşarak onlara sırtlaronda yiyecek taşıyorlar. Bu kapsamda kanatı hayvanlar için yem, otlayarak beslenen hayvanlart için de dağlara ve ormalara balyalarla ot ve saman bırakılıyor.

SAMAN VE OT BALYALARI İLE KURU YEM DAĞITILIYOR

Erzuruım Orman Bölge Müdürlüğü, kış şartlarında aç kalma tehlikesi ile karşı kaşıya kalan yaban hayvanlarının beslenmesi için doğaya yem bırakıyor. Özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanları ve kuş türleri için yem takviyesi yapan ekipler, ağır kış şartlarının sonucunda aç kalan hayvanlara saman ve ot balyaları ile kuru yem dağıtıyor.

CAN VE MAL KAYIPLARINA SEBEP OLMALARI DA ENGELLENİYOR

Yetkililer, yapılan yemleme çalışmaları ile yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine yaklaşarak can ve mal kayıplarına sebep olmaları engellenirken, aynı zamanda yaban hayvan popülasyonunun da desteklenmiş olduğunu belirttiler. Yetkililer, Orman Bölge Müdürlüğünün yaban hayatına destek çalışmalarına devam ettiğini, vatandaşların da kış şartlarında en azından sokaktaki hayvanlara karşı duyarlı olmaları ve bu zorlu koşullarda bir kap su bir kap mama bırakarak onlara destek olmaları istediler.