Ortadoğu kan gölü, akan müslüman kanı....

İngilizler Suudi Arabistan'la bir olarak yanlarına alarak o dönem Osmanlı'ya Filistin’e oyun oynadılar.

Tarih: 09.10.2023 19:01 Güncelleme: 09.10.2023 20:21
Ortadoğu kan gölü, akan müslüman kanı....

www.erzurumgunabakis.com/ İhsan Kumru

İsraillin Filistin’e yönelik saldırılarını kınayan Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Başkanı Mucip Gözegerbu akan kana dur denilmesi gerektiğini söyledi.

Gözeger,”  Filistin’in önce bir tarihine bakmak lazım. Daha önce İsrailliler Birinci Dünya Savaşı'ndan önce Filistin'e İngiliz ayağıyla birlikte yerleşmeye çalışmışlardır. O zaman Filistin toprakları Mısır, Lübnan, Osmanlı hâkimiyetindeydi ve o dönem Rusya'dan gelip de İngilizler tarafından o bölgeye yerleştirmek isteyen Yahudileri, Hristiyanları külliyetten bir altın vererek o bölgelere yerleştirmek istediler. Bunları bugünkü işe baktığın zaman önce tarihe bakmak lazım. Osmanlı Devleti o dönemde ne yaptı? Vatan toprağı satılmaz dedi asla kabul etmedi. Ama İngilizler ne hikmetse Suudi Arabistan'la bir olarak yanlarına alarak o dönem Osmanlı'ya Filistinli oyun oynadılar oyun oynadılar. Osmanlı'yı arkadan hançerlediler. Birinci dünya savaşı başladı. Osmanlı Devleti birinci dünya savaşıyla uğraşırken İngilizler Araplarla birlikte Yahudileri Filistin'e yerleştirdi. İlk önce orada ev satın aldılar. Daha sonra mahalle sahibi oldular. Ondan sonra orada bir devlet kurdular buna Müslüman ülkelerin hiçbir şey yapamadı. Osmanlı Birinci Dünya Savaşı'ndayken buna müdahale etmediğinden dolayı İsrailliler İngilizlerle birlikte o topraklara girip o topraklarda hüküm sürmeye başladılar. Tabii Filistin özellikle Kudüs Müslümanlar için kutsal bir mekândır. Mescidi Aksa bizler için, Müslümanlar için kutsaliyetin yüce makamlarından bir tanesiyiz bir tanesidir Peygamber efendimiz Kudüs'e gelip Mescidi Aksa'dan Burak'la göklere yükselmiştir ve bizim için, Müslümanlar için böyle bir kutsal toprakların bugün bu şekilde Yahudi güçler tarafından, Hristiyan güçler tarafından, özellikle Amerika'nın desteklenmesiyle Müslüman, Müslüman kanı akıtılmaktadır. Bunu şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz.“

Orta Doğu kan gölü haline gelecek

  Müslüman ülkeler gerçekten itidalli davranması lazım. İsrail bu konuda aklını başına toplaması lazım. Bu işten İsrail geri durması lazım eğer bu Filistin'i tamamen ele geçirme operasyonu olarak değerlendirirse ki bunda çeşitli oyunlar oynandığı göz önünde bulundurularak bu işin gelecekte o bölgede daha ciddi sıkıntılarının, sıkıntılar çıkaracağı gözden kaçırılmaması lazım. Orada sadece bu hareket, bir Filistin, İsrail meselesi değil orada Suriye'nin doğusu, Suriye'nin kuzeyi buralarda farklı oluşumlar olacağı o bölgeyi yeniden dizayn edilebileceği düşüncesi bizlerde mevcut baktığın zaman bugün Azerbaycan'dan Türkiye'den Azerbaycan'a bir koridor oluşturmaya çalışılıyor. Bu koridorun önünün kesilmesi bile bu hesapların içerisinde var Çünkü Ortadoğu ta Arap Yarımadası'ndan başlayıp Rusya'ya kadar, Kafkasya'ya kadar uzanan bir bölümde şer güçler, şer güçlerin ittifakları buralarda planlar hazırlıyorlar. Bu plan Irak içerisinde de oluyor, Suriye içerisinde de oluyor. Şu anda Filistin içerisinde de, Filistin İsrail içerisinde de baş göstermiş bulunmaktadır biz buradan şunu demek istiyoruz. Kesinlikle bu akan kana dur denilmesi lazım. Sivil halk öldürülmektedir. Sivil yerleşim kesimlerine saldırılar yapılmaktadır. Bunu kınıyoruz ve İsrail'e ve Amerika'ya diyoruz ki bu işten vazgeçsinler. Orta Doğu kan gölü haline gelecektir. Bunun da müsebbibi İsrail ve Amerika olacaktır. Bundan geri dönmelerini arzu ediyoruz.”