“OTEL VE KAHVECİLER ESNAF ODASINDAN ŞİKÂYETÇİYİZ!”

Erzurum’un işlek caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan oyunlu kahvehane esnafları, denetimsizlikten yana dert yanıyorlar.

Tarih: 05.09.2023 19:20
“OTEL VE KAHVECİLER ESNAF ODASINDAN ŞİKÂYETÇİYİZ!”

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

“Eğer kendisine başkan diyorsa bu konular üzerinde durup bizim hakkımızı savunması lazımdır”

Erzurum’da sayısızca ruhsatsız oyun oynatan kahvehane bulunduğunu dile getiren esnaflar bu durumdan oldukça muzdarip. 

Büyükşehir Belediyesi ve Otel ve Kahveciler Esnaf Odası’nın bu duruma bir an önce müdahale etmesini isteyen esnaflar, “Kahveciler Odası’nın oy kaybetmeme korkusuyla bu olaylara yaklaşmamasında dolayı biz şikâyetçiyiz” ifadelerini kullanarak bu duruma tepkilerini gösterdiler.

“Şu an Erzurum özelinde Otel ve Kahveciler odasına yaklaşık 350 esnaf kayıtlı durumda. Şimdi Erzurum’a baktığımız zaman kimin ne meslek yaptığı belli değildir. Örneğin bir kahvehane de işletmecinin ruhsatında çay ocağı yazıyor ancak içeride oyun oynatıyor. Bunun dışında eğer dikkat ederseniz özellikle Terminal Caddesi’nde ki kafe ve kafeteryaların ruhsatsız oyun oynattığı görülmekte ve gerçekten bu adamların hiç birisinin oyun ruhsatı yoktur. Biz burada esnaf olarak, yaklaşık 25-30 yıldır bu işi yapıyoruz, yaptığımız işte tüm evraklarımızın tam olması gerekiyor. Bizim vergi levhamızda da var ruhsatta da oyun oynatma izni var. Günümüzde herkesin böyle olması gerekiyor. Sözü geçen yerde işletme sahibi hem vergiden çalıyor hem de milli açıdan bir zarardır. Bunun dışında ortada bir haksız rekabet söz konusudur. Özellikle belediyelerin bu konuya bir çözüm bulmaları lazım. Denetimlerin daha çok yapılması lazımdır. İkinci olarak Kahveciler Odası’nın oy kaybetmeme korkusuyla bu olaylara yaklaşmamasında dolayı biz şikâyetçiyiz. Bizim odamızın başkanının bizim hakkımızı koruması lazım. Biz odamızdan bunu istiyoruz, eğer kendisine başkan diyorsa bu konular üzerinde durup bizim hakkımızı savunması lazımdır. Bu olay sadece biz kahvecilerde yok, şehrin her tarafında böyle bir düzen hâkim. Bizim burada bahsetmek istediğimiz yegâne şey; mesleki anlamda herkes kendi işini yapsın. Bu sayede hepimiz kazanırız. Biz kahveciler olarak bu durumdan oldukça şikâyetçiyiz. Şahsi talebimiz şudur ki: mesleki anlama bizler denetime tabi tutulmalıyız, özellikle ruhsat denetimlerine. Belediyenin ve Kahveciler Odası’nın bu duruma artık el koyması gerekiyor.”