Otelcilerin EYOF beklentisi boşa çıktı

Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Esnaf odası Başkanı Seyfettin Saka, EYOF için Erzurum´a gelecek sporcuların, kredi yurtlar kurumu bünyesindeki yurtlarda konaklamasına vedahi üniversitenin 2 ay tatil edilişine tepki gösterdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Otelcilerin EYOF beklentisi boşa çıktı

11-18 Şubat tarihlerinde ilk kez Türkiye´de düzenlenecek olan 2017 EYOF, 40 ülkeden 832 sporcunun katılımıyla Avrupa´nın en önemli kış sporları merkezlerinden Erzurum´da gerçekleştirilecek. Avrupa Gençlik Kış Festivali (EYOF 2017) için sporcuların konaklanacağı yerler de belirlendi. Erzurum Otelciler ve Kahvehaneciler Esnaf Odası Başkanı Seyfettin Saka, şehir esnafının EYOF´tan beklentilerinin boşa çıktığını belirterek, eleştirilerde bulundu.

Başkan Saka, ?Önümüzdeki günlerde EYOF düzenlenecek. Ancak Erzurum´a katkı sağlaması planlanan ve esnaf tarafından da heyecanla, meraklanan bu organizasyon büyük bir hayal kırıklığı oldu. 2011 kış olimpiyatlarında da aynı şekilde Kış Olimpiyatları Erzurum esnafına fayda sağlamamıştı. EYOF için kredi yurtları kapatıldı, turistler için tahsis edildi. Bu yapılan uygulama esnafa bir darbeden başka bir şey değil. Onlarca turist, sporcu gelecek. Ama neredeyse hiç biri şehre inip bir katkıda bulunamayacak. Bizim şehrimizin içinde onlarca otelimiz var. Vatandaş bu organizasyon Erzurum´da yapılacağı açıklandığı zaman, ?otellerde yer kalmazsa turistleri-sporcuları biz evimizde de misafir ederiz´ demişlerdi. Ancak gel gör ki bırakın vatandaş misafir etsin otellerimiz bile yararlanamadı. Ayrıca üniversitenin 2 ay tatil edilmesi de ayrı bir darbe. 2 ay boyunca öğrenciden yararlanamayacağız, Gelen turistlerle karşılaşamayacağız. O zaman bu organizasyonun Erzurum´a katkısı ne olacak. Yurtlarda kalan turistler yurtlarla oyun sahaları arasında olacaklar. Şehre inmeleri için sebep olmayacak. Kurumların açtığı oteller, misafirhaneler, yemekhaneler; belediyenin açtığı kafeleri sebebiyle zaten zor durumdayız. Devletle yarışacak halimiz yok. Bir de EYOF gibi bir organizasyonda esnaf saha dışı bırakılması çok kötü oldu.  Biz buradan esnaf adına sesleniyorum, milletvekillerimize, bakanlarımıza; Erzurum esnafı zor durumda, bu tür önemli organizasyonla da bize böyle davranılması çok zarara uğrattı. Bu konuda çözüm istiyoruz.? dedi.

Muhammed COŞKUN