Oto Galericiler Sitesi halinden memnun değil!

Açıklanan ÖTV zammıyla, akaryakıt zammıyla beraber oto galericiler sitesi esnaflarının işleri sıfıra indi.

Tarih: 27.07.2023 18:41
Oto Galericiler Sitesi halinden memnun değil!

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Akaryakıta gelen zamların sadece araba sektörünü değil, arabayla ilgili tüm sektörleri etkilediğini söyleyen Erzurum Galericiler Sitesi Başkanı Burhan Özdemir, araba satış işlemini galericilerden başka herkesin yaptığını ve bu durumun onların işlerini fazlasıyla etkilediğini ifade etti. 

Oto Galericiler Sitesi’nin büyük sıkıntıları olduğunu, bazı esnafların aylardır siftah yapamadığını dile getiren Özdemir, fiyatların tavana vurmasından şikayetçi olduklarını dile getirdi. 

“Şahıslar araba satarken vergi vermiyor. Biz burada levhamızla, belgelerimizle işlerimizi yürütmeye çalışırken, şahıslar 3 tane hakkı olduğu halde akrabalarının üzerine araba alıp onlar üzerinden para kazanıyor. Bu kanunun kalması gerekiyor. Bu sıkıntı bizim en büyük sıkıntımızdır. Ayrıca bayilere de araba gelmiyor. Bayilere araba gelse bizim de sıkıntılarımız yarı yarıya çözülecek. Vatandaş bayiye gidip araba almak istiyor. Bayi de ki satış danışmanı, el altından kara para aklamaya çalışıyor. Bu durum içler acısı bir durumdur. Bunu sadece biz değil herkes biliyor. Önemli bir konu da şudur, insanların şahıslardan yerine galeriden araba almalarını isteriz. Örneğin bana anlatılan bir olayı size söyleyeyim, geçen gün bir arkadaşıma Elazığ’dan bir araba geldi. Arabayı aldığı zaman satan kişi arabamda herhangi bir problem yok dedi. Ancak birkaç ay sonra arabanın 4-5 yerinde boya olduğunu öğrendik. O arabalarınızı işi yapanların kendisinden, galericilerden alın. Bizim tüm belgelerimiz tam olmak zorundandır. Burası bir işletmedir. O yüzden söylediğim gibi şahıs yerine galerilerden araba almaları gereklidir.”