OTO YIKAMADA ZAM DURGUNLUĞU

Oto yıkama sektörü de, son dönemde gelen zamlarla mücadele ediyor.

Tarih: 09.10.2023 18:39
OTO YIKAMADA ZAM DURGUNLUĞU

www.erzurumgunabakis.com/ İhsan Kumru

Oto yıkama işi yapan Mehmet Doğan, sektörün durumunu anlattı. Sıcak havalarda çalışmanın soğukta çalışmaktan daha zor olduğunu belirten Mehmet Doğan, oto yıkmaya gelen zamlardan dolayı işlerinde durgunluk yaşandığını söyledi.

Doğan,” Zam geldikçe işlerimiz daha da düşüyor. Maliyetimiz arttıkça mecburen zam yapmak zorunda kalıyoruz. Bu sefer müşteriye fazla geliyor. Bazı günlerimiz boş geçmeye başladı.  Oto yıkma ücretlerine zam yaptık. Temizliğe göre değiştirebiliyoruz. Zamlardan sonra işlerimiz iyice düştü. Bazı müşteriler fiyatları fazla buluyor. Deterjandan elektriğe kadar her kalem zamlandı. Biz de artış yapmak zorundayız. Piyasa her gün daha kötüye gidiyor. 3 yıldır çok zorlanıyoruz. Kiraların artması ve yoğun çalışma temposu işleri zorlaştırıyor.  Yanında eleman çalıştıranlar için durum daha da zorlaşıyor. Otomobil sahibi olmanın maliyeti her geçen gün artarken, yalnızca arabanın fiyatı değil, yakıt, sigorta, muayene, bir otomobili alıp kontak çevirmeden bile edindiğimiz tablo cep yakıyor. Araç sahipleri yıkama ücretlerinin artması üzerine son zamanlarda yıkamacıya gitmek yerine, benzin istasyonlarında veya kendi imkânları ile otomobilini yıkamaya yöneliyor. Araçların iç ve dış temizliğinin detaylı bir şekilde yapılması oto kuaför işlemleri olarak adlandırılmaktadır. Konforlu bir sürüş deneyimi sağlamak ve aracınızın ömrünü uzatmak için düzenli aralıklarla bu işlemleri yaptırmanız gerekir. Temizlik ve bakımının profesyonel kişiler tarafından yapılmaması aracınıza zarar verebilir. Oto kuaför elemanları farklı marka araçlar hakkında temel bilgilere sahip, elektrik aksamları iyi bilen, temizlik kurallarına hakim ve müşterilerin istekleri doğrultusunda hareket eden kişilerden oluşmalıdır.”

Araç sahipleri araçlarını kendi yıkıyorlar

Öte yandan araç sahipleri ise oto yıkama ücretlerinin zamlanmasından dolayı araçlarını artık kendi yıkamaya başladı.  Otomobil sahibi olmanın maliyeti her geçen gün artarken, yalnızca arabanın fiyatı değil, yakıt, sigorta, muayene, bir otomobili alıp kontak çevirmeden bile edindiğimiz tablo cep yakıyor. Araç sahipleri yıkama ücretlerinin artması üzerine son zamanlarda yıkamacıya gitmek yerine, benzin istasyonlarında veya kendi imkânları ile otomobilini yıkamaya yöneliyor.