OTOBÜS BİLET SATIŞLARI DÜŞTÜ UÇAK BİLETLERİ UÇUŞA GEÇTİ

Otobüs bilet fiyatları İstanbul 550 TL, İzmir 600 TL, Marmaris 700 TL, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır 150 TL’den başlıyor.

Tarih: 10.06.2023 16:11
OTOBÜS BİLET SATIŞLARI DÜŞTÜ UÇAK BİLETLERİ UÇUŞA GEÇTİ

www.gunebekiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Erzurum’da şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının sefer sayılarında düşüklük yaşandığını ifade eden bilet satış yetkilisi Murat Barbaros, otobüs bilet satışların da eskisi gibi yoğunluk yaşanmadığını söyledi. 

Barbaros, “Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların bayram tatili için memleketlerine gitmelerinden dolayı satışlarımız da yoğunluk yaşanıyor. Otobüs biletlerinde İstanbul 550 TL, İzmir 600 TL, Marmaris 700 TL, Çanakkale 700 TL, Erzincan, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır 150 TL’ydi. İki ay öncesin de otobüs fiyatları örneğin bazı firmalar da İstanbul 250 TL, İzmir’in bilet fiyatı 300 TL’ydi. Özellikle doğudan gelen otobüs firmalarının fiyatları daha düşüktü. Mazot fiyatlarına zam gelmesiyle birlikte otobüsün gittiği yolu kısa bir mesafe değil tabi ki yolların uzunluğundan dolayı bu durumdan da otobüsler zarar ediyor. Normal bir vatandaş için Erzurum’dan İstanbul’a yılda üç, dört defa gidip gelirken şu an sadece bir defa gidip gelebiliyor. Otobüs biletlerine artışlarımız daha çok yaz aylarında oluyor. Okullar kapanıyor, tatil yapmak isteyen vatandaşlarımız oluyor ve yoğunluk yaz döneminde başlıyor. Pandemi döneminde çoğu firmanın otobüs seferleri düştü ve kapanan otobüs seferleri de oldu. Çünkü yolcu yok, zam geliyor ve giderlerin fazlalığından dolayı bu süreçte kapanan otobüs firmaları oldu. Eskiden Erzurum’dan 100 sefer kalkması lazımken şu an 30-40 civarında otobüs seferleri zor düzenleniyor.” dedi.

“UÇUŞLAR DOLDU”

Erzurum’dan İstanbul ve Ankara’ya uçak uçuşlarında yer kalmadığını uçak biletlerinin şimdiden satıldığını ifade eden Uçak bilet satıcısı Meltem Kuşkal, uçak biletlerinde en düşük fiyatının 850 TL’den başladığını ve bin 210 TL’ye kadar çıktığını söyledi. 

Kuşkal, “Uçak biletlerinde şu an en düşük fiyatımız 850 TL’den başlıyor ve 1210 TL’ye kadar çıktı. İstanbul, Ankara’ya gidiş geliş dönüşlerimiz dolmuş durumunda ve şu an son koltuklarımız kaldı. Giden yolcuyu getiremiyoruz ve özelikle de uyarıyoruz. Uçak biletlerine çok ilgi var, otobüs biletlerine baktığımız zaman 600 TL’den başlıyor ama insanlar yolda yeme içmeyi de hesaba kattığımız zaman hemen hemen uçak biletleriyle aynı fiyatta oluyor ve uzun yolculuğunu da çekemedikleri için tercihlerini uçaktan yana kullanmak istiyorlar ve şu an uçak biletlerine ilgi var. Okullar açıkken satışlarımız düşüyor çünkü insanların işi olsun, okulu olsun bunlarla ilgilendikleri için satışlarımız az oluyor. Ama ne zaman ki okullar kapanırsa veya bayram tatili olursa uçak biletlerine artışımız daha çok oluyor. Okulların kapanmasıyla birlikte uçak bilet fiyatlarına bakmayan bile vatandaşlarımız oluyor ve artışımız bu yönden çok iyi diyebiliriz.” dedi