OTOBÜS DURAKLARI DA DİJİTALLEŞTİ

Erzurum’daki duraklarda oluşturulan otobüs sefer saatlerini gösteren dijital uygulama sisteminin sayesinde vatandaşlar rahat etti.

Tarih: 06.09.2023 18:50 Güncelleme: 06.09.2023 18:50
OTOBÜS DURAKLARI DA DİJİTALLEŞTİ

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum kart uygulamasından sonra otobüs duraklarına getirilen dijital otobüs hareketlerini gösteren uygulamadan memnun olduklarını ama bu uygulamanın henüz Erzurum ‘da bulunan tüm duraklarda olmadığını bu konuda eksik kalındığını dile getiren vatandaşlar bir yandan memnun olduklarını öte yandan da bu durumdan ötürü şikayetçi olduklarını söylediler. 

Vatandaşlar,” Önceden otobüs hareket saatlerini bilmediğim için sorun yaşıyordum ama şimdi otobüslerin kaç dakika da bir geldiğini görünce rahat ediyorum. Bu sayede otobüslerin saatlerini kaçırmıyorum. Hangi otobüs geçti veya hangi otobüs gitmedi diye öğrenebiliyoruz. Çocuklarımız, yaşlılarımız bu uygulama sayesinde rahat bir şekilde evlerine dönebiliyorlar. Ama hala daha Erzurum’ bu uygulamanın getirilmediği duraklar çok fazla bu konuda yetersizlik oluyor. ben yunus emre mahallesinde oturuyorum bu uygulama sadece belirli yerlerde bulunuyor.  Biz cumhuriyet caddesine inmek istediğimizde bilmeden saatlerce bekliyoruz.  Ama caddeden gideceğimiz zaman yunus emre mahallesine bu kadar beklemiş olmuyoruz. Büyük Şehir Belediyesinden isteğimiz dijital uygulamaların sayısını bir an önce artırmaları olacaktır. kış aylarında kurtuluş aracı olacaktır bizler için. Ben de mahalle başı mahallesinde oturuyorum. Bizim mahallemize de daha bu uygulamadan gelmedi bizler de mahallemiz de bu uygulamayı istiyoruz.  Bir an önce yapılmasını da talep ediyoruz. Dağ mahallesinde oturuyorum.  şu anda hem duraklar yetersiz hem de bu uygulama mahallenin hiçbir yerinde bu uygulamadan bulunmuyor bizleri de unutmamalarını rica ediyoruz. Yetkililere bu konuda sesleniyoruz. Yapılan bu uygulamaların yaygınlaştırılması için çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini istemekteyiz.”