Otobüs Duraklarına çekirdek yenmeye başladı

Otobüs Duraklarına Çöp Atma Alışkanlığı Toplumda Endişe Yaratıyor.

Tarih: 17.04.2024 13:40
Otobüs Duraklarına çekirdek yenmeye başladı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Şehirlerdeki otobüs durakları, vatandaşların toplu taşıma araçlarını beklerken zamanlarını geçirdikleri ve toplumsal etkileşimde bulundukları önemli noktalardır. Ancak, son zamanlarda artan bir sorun olarak, vatandaşların otobüs duraklarına çöp atma alışkanlığı git gide çevre kirliliği ve kamusal alanların düzensizliği gibi endişeleri beraberinde getiriyorken, bunlara bir yenisi de eklendi ve otobüs duraklarında çekirdek yenerek kabukları yere atılmaya başlandı. 

Vatandaşın otobüs duraklarına çöp atma alışkanlığının artması, çevre kirliliği ve toplum sağlığı açısından ciddi bir sorun oluşturuyorken şikayat yine vatandaştan geldi. Bu sorunun çözülmesini isteyen vatandaşlar temiz ve düzenli bir çevre için herkesin sorumluluk almasının önemli olduğunu belirtti.

Vatandaşlar duraklarda bulunan çöplerin zaman zaman kötü kokuya neden olduğunu ve çevrenin hijyenini tehdit ettiğini belirtiyorken, ayrıca, çöplerin rüzgarla dağılmasıyla birlikte sokaklara yayılmasının ve çevreye zarar vermesinin endişe verici bir durum olduğunu ifade ettiler.