Otomobil sahiplerine “kış bakımı” uyarısı

Havalar soğudu, kış kapıda. Soğuk havalarda araçlardan iyi verim almak için kışlık bakım şart. Peki, bakımda nelere dikkat etmek gerekiyor?

Tarih: 30.09.2023 16:54 Güncelleme: 30.09.2023 23:21
Otomobil sahiplerine “kış bakımı” uyarısı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum’da kış kendini hissettiriyor, kasım, aralık ve ocak aylarında kar yağışı bekleniyor. Bu durum, araç sahipleri için kışlık bakım zamanının geldiğinin habercisi.

Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmek için oto tamircilerinin yolunu tutarken, sanayi ustaları da sürücüleri araçlarının kış bakımını yaptırması konusunda uyardı.

En Dikkat Edilmesi Gereken “Radyatör Suyu” 

“Radyatör suyu mutlaka soğuk havaya uygun antifrizle değiştirilmeli”

Sanayi ustaları, radyatördeki suların antifrizle değiştirilerek derecesini eksi 40 ve üzerine çıkartmak gerektiğini belirtti, özellikle düşük sıcaklık sebebiyle doğu bölgelerinde buna mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini söylediler.

Akünün kontrolü önemli

Kullanım ömrü bitmek üzere olan akülerin de kontrol edilmesi şart. Bu tür bataryalar soğuk havalarda sorun çıkarabiliyor.

Sanayi ustaları, araçların en iyi kapalı garajlarda muhafaza edilebileceğini belirterek, "Akülerin ömrü zaten 3-4 yıl. Eğer tarihi yaklaşmışsa herhangi bir sorun yaşamadan değiştirmekte fayda var" dedi. 

'Sıcaklık 7 derecenin altına düştüğünde kışlık lastik takılmalı'

Kışlık bakımın en önemli unsurlarından biri de lastik seçimi. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düşmesi ile kışlık lastik kullanılması tercih ediliyor.

Lastiklerin balans ayarının yapılması, havasının da kış koşullarına uygun olması gerekiyor.

'Yakıt, güvenilir istasyonlardan alınmalı'

Kış aylarında sıkça rastlanan bir başka sorun da yakı Bunun için de yakıtın güvenilir istasyonlardan alınması önemli.