ÖTV ve KDV indirimleri 2´inci elcilere yaramadı

ÖTV´nin kaldırılması ve KDV oranın düşürülmesi beyaz eşyada hareketlilik yaşanmasını sağlarken, 2´inci el piyasasında da durgunluğa neden oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
ÖTV ve KDV indirimleri 2´inci elcilere yaramadı

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Nisan ayı sonuna kadar ÖTV´nin kalkması ve KDV oranının düşmesi beyaz eşyada önemli ölçüde canlılık yaşanmasını sağladı. Ancak bu uygulama 2´inci el eşya satıcılarına yaramadı. 2´inci el eşya alım ve satımı yapan Yusuf Cantopal, ?ÖTV ve KDV uygulamasından sonra bırakın ürün satmayı, alamaz hale geldik.? dedi.

Öğrencinin kış mevsiminde alış-veriş yapmadığına dikkat çeken Cantopal, ?Malum mevsim kış. Bu mevsimde öğrenciden çok şehir halkıyla ticaretimiz dönüyor. ÖTV ve KDV indiminin beyaz eşyaya gelmesiyle bizim ticaretimiz adeta durdu. En fazla öğrencilerde, işte bir koltuk lazım, bir masa lazım diyerek geliyorlar. Ailelerde öyle. Ancak bilindiği gibi Nisan sonuna kadar geçerli ÖTV´nin kaldırılması ve KDV oranın düşürülme uygulaması başlatıldı. Vatandaş nezdinde düşünürsek oldukça iyi ancak, özellikle bizim açımızdan iyi oldu diyemiyoruz. Bir vatandaş bir koltuğa ihtiyacı varışa bize gelmiyor. Zaten indirimde sıfırını alırım diyor. Aslında haklı.? diye konuştu.

DEPOLAR DOLDU

Ürünler satılmadığına değinen Cantopal, ?Bizler standart olarak ürün alımı yapıyoruz. Ancak ürün satılmayınca, bizde yine de ürün alımı yapınca depolar doldu. Elimizde fazlasıyla malzeme oluştu. İşin sıkıntı tarafı kampanya bittikten sonra da insanların çoğu ihtiyaçlarını karşıladığı için yine bize uğrayan olmayacak. Artık işimiz yaz sonuna kaldı.? ifadelerini kullandı.