Oy kullanmayan vatandaşa ceza

Erzurum’da 516 bin 952 seçmenin 143 bin 582’ i oy kullanmadı

Tarih: 01.04.2024 11:17
Oy kullanmayan vatandaşa ceza

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Erzurumlular 5 yıl boyunca yerel yöneticilik yapacak olan kişiyi seçmek için sandık başındaydı. 

Toplam 516 bin 952 seçmen ile oy kullanılması beklenilen yerel seçimde, sonuçların açıklanmasıyla birlikte kullanılan oy sayısının 373 bin 371 olduğu öğrenildi. Geriye kalan 143 bin 582 seçmenin ise oy kullanmadığı belli olurken, yerel seçimde oy kullanmamanın cezası merak konusu oldu. 

Seçimlerde, silah altında bulunan erlerin, onbaşıların, kıta çavuşlarının, askeri öğrencilerin, ceza infaz kurumlarında hükümlü bulunanların ve seçmen olmayanların oy kullanamayacağı açık bir şekilde belirtiliyorken, bu gibi durumlar dışında 31 Mart Pazar günü gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde bir vatandaşın zorunlu olan seçme hakkını yerine getirmemesi durumunda YSK tarafından cezai işlem uygulanıyor. 

Oy kullanmama cezası ne kadar?

Gerçekleşen seçimlerin ardından oy kullanmayan seçmenlere oy kullanmama cezası ve ödeme bilgilerinin belirtildiği ceza tebligatı gönderileceği biliniyorken, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanmama cezasının ne kadar olduğu hakkında henüz bir bilgi yok.