OYUNCAK FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ

Oyuncak fiyatları artışa geçti. Son dönemlerde artan fiyatlar oyuncak sektörüne de yansıdı ve oyuncak fiyatları artışa deyim yerindeyse uçuşa geçti.

Tarih: 25.01.2024 11:16 Güncelleme: 25.01.2024 11:27
OYUNCAK FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Oyuncak fiyatlarında önceki yıla kıyasla ürünlerdeki bu yıl fiyat artış olduğunu ifade eden oyuncak işletmecisi Serdar Vural, oyuncak satışlarında düşüklük yaşandığını söyledi.

Vural,” Genelde ebeveynler çocuklarını kırmamaya çalışıyor. Ellerinden geldiğince istediklerini almaya çalışıyorlar. Tabi almadan giden de var. Çünkü her gün alınan bir ürün olmadığı için insanlar fiyatları evle kıyaslayamıyor. Evde düşündüğü fiyatlarla burada karşılaştığı fiyatlar birbirine uymuyor. Evden belli bir planla çıkıyor. Geliyor, o fiyatı bulamıyor. O noktada sıkıntı yaşıyor. İnternetten araştıran zaten fiyatı görüp, uygun buluyorsa oradan alıyor.  Her şey üst üste binince böyle yüksek zamlar ortaya çıkıyor. Fiyat artışları sadece hammaddeye bağlı değil. Her şey zamlandırdı. Hammadde de artmış. Dolar kur farkı var. İstanbul'dan buraya nakliye farkı var. Kendi işçisine fark veriyor. Elektrik zammı var. Her şey üst üste geldiği zaman geçen seneden bu zamana oyuncaklara zam geldi.”

Anne babalar çocuklarına oyuncak alamıyor.

Oyuncak alamayan anne babalar, artık oyuncak alabilmenin kendileri için bir lüks olduğunu ifade ediyorlar.

Aileler,” Oyuncak fiyatları en az iki-üç kat arttı. Eskiden aldığım oyuncakları şimdi alamıyorum. Bazen ikinci el oyuncak alıyoruz.   Küçücük oyuncak 400-500 liradan başlıyor. Eskiden de pahalıydı ama şimdi çok daha pahalı.  Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıdan çocuklarımızda nasibini aldı. Umarız yetkililer bir an evvel fiyatların aşağı çekilmesine yönelik adımlar atar. Erkek çocuklarının en sevdikleri oyuncak arabalar, kız çocuklarının favorisi oyuncak bebeklerin yanına yaklaşılmıyor. Çocuklarımızı sevindirmek istiyoruz. Çocuklarımız mutlu olsun, mutlu ortamda sağlıklı bireyler olarak yetişmesi tüm çocukların hakkıdır. Çocukluk döneminde mutlu yetişen çocuklar gelecekte de başarılı olurlar. Bizlerde çocuklarımızın sağlıklı ortamda yetişip, sağlıklı bireyler olmasını istiyoruz. O kadar para veriyorsun birkaç ay sonra kırılıyor, oynanmaz hale geliyor. Bazı çocuk gelip istiyor ama maalesef fiyatlardan dolayı annesinin veya babasının gücü yetmiyor ve alamıyor. Durumu iyi olan bazıları da alıyor ama o çok nadir. Biz de üzülüyoruz. Çocuk üzülsün istemiyoruz ama bizim elimizde olan bir şey yok.”