Oyunumuzun adı “DEK DUBARA”

Kerem Tamgaç’ın yazdığı ve yönetmenliğini Oktay Parlar’ın yaptığı tek perdelik komedi oyunu Dek Dubara, sahnelendi…

Tarih: 30.12.2023 21:56
Oyunumuzun adı “DEK DUBARA”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Oyun: Dek Dubara

Yazarı: Kerem Tamgaç 

Yönetmen: Oktay Parlar

Oyun Süresi: 1 saat 10 dakika

Oyuncular: Şerif Avcı, M. Yasin Gören, Hande Köse, Kerem Tamgaç, Kübra Nur Yüce, Esra Aydın, Reşat Göçer, Eda Nur Yıldırım

Oyunun yönetmenliğini yapan Oktay Parlar, süreç hakkında açıklamalarda bulundu. “Oyunumuzun yazarı ve aynı zamanda oyunda hırsız karakterini oynayan Kerem Tamgaç’ın yazdığı ve bize sunduğu güzel bir oyun” ifadelerini kullanan Parlar, “Şehrimize kazandıracağımı iyi bir oyun. 9 kişilik bir oyuncu ekibi ve yaklaşık 10 kişilikte teknik ekibimiz ile Erzurumlu arkadaşımız destekledik. Oyunu güzel bir hale getirip seyirciye sunduk. Sağ olsun seyircilerimizden de olumsuz tepki almadık, gayet güzel tepkiler geldi” dedi. 

Dek Dubara oyununun yönetmeni Oktay Parlar, oyunun konusu hakkında kısa bilgiler verdi.

“Oyun bir evin içinde geçiyor. Evde Bico adında bir çocuk var ve kendi çapında bir icat yapmaya çalışıyor. Yaptığı icat ise yalan söylememe makinesi. O makineyi takan kişi yalan söyleyemiyor aksine doğruları söylüyor. Doğruları söyledikleri zamanda doğal olarak evde sorunlar oluşuyor. Evde ki herkese hatta eve giren hırsıza bile bu icadı takıyorlar. Bu evin annesi zamanında evi satmış ve evde büyük miktarda altın var. Hırsız da tabi biliyor evde altın olduğunu ama bir şekilde altınları almaya çalışıyor. Olaylar bu yönde gelişiyor. Sonrasında evin annesinin altınları güğümün içine koyduğu anlaşılıyor. Evde her sözü bir atasözü olan bir babaanne var. O da tabi oyuna ayrı bir renk katıyor. Oyunumuz oldukça fazla espri ve mesaj içeriyor. Tiyatro, bildiğiniz üzere mesajlara dayalıdır. Aktarılmak istenilen olgu, mesajlarla aktarılabiliyor.” 

Oyuncu kadrosu ve teknik ekip hakkında bilgiler veren Parlar, oyunun yaklaşık 4 gün boyunca sahnelendiğini söyledi. 

Açıklamalarında sponsorlara ve seyircilere teşekkürü ihmal etmeyen Oktay Parlar, “Bundan sonra daha çok çalışıp daha iyi gelmeye çalışacağız. En önemlisi de oyuncularımızın yüzde 90’ı Erzurumludur. Erzurum’da kadın veya erkek fark etmeksizin çok fazla oyuncu yetişmiyor. Ancak arkadaşlarımızın çoğu Erzurumlu ve hepsi çok başarılıdır” şeklinde konuştu. 

2024’TE YENİ OYUNLAR OLACAK MI?

“Önümüzde ki günlerde bu oyun için turneler düzenlemeyi düşünüyoruz. Yeni oyunlarımız yazılıyor, yeni yılda izleyicilerimize kazandıracağımız yeni oyunlarımız olacak. Son olarak bu oyunda emeği geçen herkese; Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi Yönetimine ve değerli basına çok teşekkür ediyorum. Verilen emekler yerde kalmamalı, basın sayesinde bu emeğimizi insanlara duyurabiliyoruz. Tekrardan teşekkür ediyorum.”