Özel Halk Otobüslerinde Yolcu Sayısı Artmadı

Okulların açılmasının özel Halk Otobüslerine yolcu sayısında hiçbir değişiklik yaşatmadı.

Tarih: 23.09.2023 17:31
Özel Halk Otobüslerinde Yolcu Sayısı Artmadı

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

İlköğretim ve ortaöğretim okullarının açılmasının da Özel Halk Otobüslerinin yolcu sayısında hiçbir değişiklik yaşanmadığını ifade eden Erzurum Özel Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı Hamza Özkan,  3 Ekimde Üniversite Öğrencilerinin gelmesiyle yeni bir rotasyon yapacaklarını, yolcu sayısına göre Araç sayısını artacaklarını söyledi.

Özkan,” Şu anda lise ve ilköğretimin bize bir faydası bulunmuyor.  Yani şehir de 700 tane servis aracı var. Bu servis araçları yazın okullar kapalı olduğundan çalışmıyorlardı. Şimdi okul açılınca çalışmaya başladılar.  Bizim otobüsler de hiçbir değişiklik yaşanmadı.  Yolcu artışı da olmadı.  Üniversiteler Ekimin 3 de açılacak. Aksilik çıkmazsa ise üniversite öğrencilerin gelmesiyle yeni bir rotasyon araç artıracağız.  Yeni listeyle devam edeceğiz.  Sefer sayısında fazla bir değişiklik yapmadık. Fazla yolcu artışı olmadığından seferlerimiz aynı kaldı. Biz elektronik uygulamayla çalıştığımızdan dolayı görüyoruz.  Orada aylık taşıdığımız yolcuyu bu nedenle sefer ve araç artışı yapmadık.  Nasip olursa üniversite öğrencileri geldikten sonra yeni bir rotasyon açacağız. Yolcu sayısına göre araba artışı yapacağız. 

“Erzurum Kart Yeni Bir Sistem Olduğundan Vatandaşlara Kolaylık Sağladı”

Özkan, ”Erzurum Kart yeni bir sistem olduğundan bizim ve belediye açısından iyi oldu. Vatandaş içinde iyiliği bütün bankaların kredi kartıyla otobüslere biniş yapabiliyorlar. Hangi banka olursa olsun telefondan bakiye yükleyebiliyorlar. Erzurum kart uygulamasından rahatlıkla yükleme yapabiliyorlar. Devamlı kardelen kart uygulaması gibi büfe aramak zorunda kalmıyorlar. Kart alma derdine girmiyorlar. Her türlü imkân oluyor bu sayede.”