ÖZEL YURT HİZMETİ

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve yabancı uyruklu olan öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına hizmet veren özel yurtlarda son durum ne?

Tarih: 17.08.2023 23:43
ÖZEL YURT HİZMETİ

www.erzurumgunebakıs.com/ Sedanur Bingöl 

Yükseköğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesini amaçlayan ve sosyal amaçlı hizmet veren Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), belirli sayıda öğrencinin barınma ihtiyacını karşılıyorken,  birçok öğrencinin bunun dışında kalması durumunda ihtiyaç duyulan özel yurtlarda verilen hizmeti ve yurt fiyatlarını açıklayan yetkililer, eylül ayından başlayarak haziran ayında son bulan on aylık eğitim süresi boyunca 40 bin TL ile 85 bin TL arasında değiştiğini ifade ettiler. 
Yetkililer,” Özel yurtlarda oda sayısına, kalitesine ve konfor alanına göre fiyatta değişiklik olsa da elektrik, su, doğalgaz ve internet faturalarının olmaması öğrenci için büyük avantaj sağlıyor. Yine özel olarak merkezde ya da üniversiteye yakın yerlerde konumlanmış olması da ulaşım masrafını ortadan kaldırıyor. Maddi anlamda KYK’nın sağladığı imkânı sağlayamasak da yani özel yurtlar her ne kadar öğrencilere pahalı gelse de fiyatın içine dâhil ettiğimiz birçok hizmetimiz söz konusu olabilir. Bunlardan da bahsedecek olursam, fiyatın içine dâhil olan hizmetlerimiz kapsamında ilk olarak 7/24 güvenliği sağlamakla yükümlüyüz ki bu konuda konaklama adı altında yurt hizmetlerinden bağımsız ve güvenilirliği sorgulanabilecek birçok pansiyon bulunmaktadır.  Bunun dışında sıcak su hizmeti, sınırsız internet, 7/24 açık ve ücretsiz olan çamaşır hane, ütü hizmeti, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, ücretsiz elektrik, su, doğalgaz gibi temel ihtiyaçları karşılıyoruz."