ÖZGECAN CİNAYETİ CUMA HUTBESİNE KONU OLDU

CUMA HUTBESİNDE SON GÜNLERDE İŞLENEN KADIN CİNAYETLERİ VE İNSAN HAYATININ ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Tarih: 01.01.0001 00:00
ÖZGECAN CİNAYETİ CUMA HUTBESİNE KONU OLDU

Erzurum’da bugün camilerde okunan Cuma hutbesinde, son günlerde işlenen kadın cinayetleri ve insan hayatının önemine vurgu yapıldı. 
Mersin’de yaşanan Özgecan cinayeti tüm Türkiye’de infial uyandırırken, bugün Erzurum’daki camilerde okunan Cuma hutbesinin konusu insan hayatının önemi oldu.
Lalapaşa Camisinde okunan hutbede, “Ülkemiz bir hafta kadar önce acı bir hadiseyle sarsıldı. Hayatının baharında olan genç bir kızımız hunharca katledilirken, yüreklerimizi dağlarken, bir defa daha toplum olarak şiddeti daha ne kadar içimizde barındıracağımızı sordu. Bize “Merhamet toplumu olmanın, Peygamber ahlakıyla bezenmenin, hırsı, kini, öfkeyi yenmek için emek vermenin zamanı gelmedi mi?” dedi. Bize insanlığımızı hatırlattı. Aynaya bakmamızı, silkinip kendimize gelmemizi ve gittikçe büyüyen şiddet fırtınası karşısında yenik düşmeyen, şefkatli ve güçlü yürekler inşa etmemizi istedi. Bu vesileyle cinayetlere kurban verdiğimiz bütün yavrularımıza, kızlarımıza, kadınlarımıza, masum canlara Cenab-ı Hak’tan rahmetler diliyorum. Bizleri de merhamet bilinciyle bir an önce uyandırması, milletimizin böyle elim hadiselere bir daha şahit olmaması için Yüce Rabbime dua ve niyaz ediyorum” denildi.