Palandöken Tüneli Yatırım Programına Alındı!

Palandöken Tüneli Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı. Projenin faydalarından birisi de, Hınıs-Erzurum yolunu 90 kilometreye düşürmüş olacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Palandöken Tüneli Yatırım Programına Alındı!

 

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum´un güney ilçeleri ve güney komşu iller ile bağlantısını sağlayacak olan Palandöken Tüneli Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı. Ak Parti Erzurum Milletvekili, MKYK üyesi ,TBMM AB Uyum Komisyonu Sözcüsü ve Tanzanya Dostluk Grubu Başkanı Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Palandöken Tüneli projesinin 2021 yatırım programına alındığını duyurdu.

HINIS-ERZURUM YOLU 90 KİLOMETREYE DÜŞECEK

Taşkesenlioğlu, ?Erzurum´un Güney ilçeleri be Güney komşu illeri ile bağlantısını sağlayacak olan ?Palandöken Tüneli´ projesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu´na ilettik. 2021 yatırım programına alınması müjdesi veren Bakanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.? dedi. Taşkesenlioğlu, haberi sosyal mvdya hesabından da Erzurumlu takipçilerine duyurdu. Palandöken Tüneli, Erzurum´un Güney ilçeleri ve özellikle Hınıs ilçesini yakından ilgilendiren bir proje. Uygulamaya geçtiği taktirde,  Hınıs/Erzurum yolu 90 Km´lik mesafeye düşecek.Onlarca yıldır Hınıs-Erzurum yolunun tam bir çile olduğunu belirten Hınıslılar, bu anlamda büyük bir sorundan kurtulmuş olacaklarını söylüyorlar.