Palandöken devlet hastanesi taşındı

Palandöken Devlet Hastanesi, 'depreme dayanıksız' çıktığı gerekçesi ile taşındı. Bu haftadan itibaren Palandöken’deki tüm sağlık hizmetleri, Mareşal Çakmak’da verilmeye başlanacak.

Tarih: 20.04.2021 00:15
Palandöken devlet hastanesi taşındı

Sinan AYDIN 

Yıllardır Erzurumlunun çok önemli sağlık hizmetini karşılayan ve her fırsatta taşınması gündeme gelen Palandöken Devlet Hastanesi, 'depreme dayanıksız' çıktığı gerekçesi ile taşındı. Taşınma işlemi çok çabuk yapıldı. Hastanede yapılan son ölçümlerde “çürük çıktı” ve ivedilikle boşaltılması kararlaştırıldı. İl Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, hastanenin tüm birimlerinin Mareşal Çakmak Hastanesi’ne taşındığını hatırlatarak, “Önümüzdeki haftadan itibaren Palandöken’deki tüm sağlık hizmetleri ve hatta daha fazlası Mareşal Çakmak’da verilmeye başlanacak” dedi. Palandöken Devlet Hastanesi’nin iki önemli bloğunun “tehlike” arzedecek kadar çürüdüğü rapor edilince, Sağlık İl Müdürlüğü hastane binasını boşaltma kararı aldı.

10 AY SONUNDA ÇIKAN RAPORLAR ÜRKÜTTÜ

Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından hastane binasında inceleme yaptırdıklarını belirten Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, '' Yaklaşık 10 ay kadar süren incelemenin sonuçları bize ulaştı. Sonuçlar hiç de içaçıcı değil. Durumu bakanlığa bildirdik. Ankara’dan gerekli onayı aldıktan sonra hemen Mareşal Çakmak Hastanesi’ni hareketlendirdik. Palandöken Devlet Hastanesini tüm birimleri ile o binaya taşımaya başladık. Şehir Hastanesi’nden de 10 kadar hekim arkadaşımızı Mareşal’da görevlendirdik. Ameliyathaneleri hazır hale getirdik. Palandöken’in kapalı tutulan diş ünitesini de zaten Mareşal’da iki hafta kadar önce hizmete sokmuştuk. Önümüzdeki haftadan itibaren Mareşal, tüm birimleri ile halkımıza sağlık hizmeti vermeye başlayacak” dedi. 1959 yılından itibaren kiralık bir binada “Sigorta Hastanesi” adı altında hizmet vermeye başlayan , 10 yıl sonra bugünkü binasına taşınan, sonraki yıllarda devlet hastanesine dönüştürülen Palandöken Devlet Hastanesi’nin toplamda 62 yıl süren serüveni, hakkında tutulan “depreme dayanıklı değil, çürük” raporunun verilmesiyle birlikte son bulmuş oldu.