Palandöken hazır sezonu bekliyor

Palandöken Kayak Merkezi’nde yeni sezon hazırlıkları sona erdi. Sezona önümüzdeki hafta “Start” verilmesi bekleniyor. Yerli ve yabancı kayakseverler, kayak yapmak için sabırsızlanıyor.

Tarih: 09.12.2022 18:34
Palandöken hazır sezonu bekliyor

Talha KOCA

Dünyanın en uzun ve en geniş pistlerinin yer aldığı Palandöken Kayak Merkezi, yeni sezon çalışmalarını tamamladı. Kış sezonuna hazır olan kayak merkezinde, sezon açılışı için gün sayılıyor. Geçtiğimiz hafta Vali Okay Memiş başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Vedat Ağbayır ve ilgili kurum amirlerinin katıldığı sezon açılışı öncesi son toplantı gerçekleştirilmişti. 

SEKMEN VİDEO YAYIMLAYAK 'HAZIRIZ' DEDİ

Dün itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video da, Palandöken Kayak Merkezinin yeni sezona hazır olduğunu ve sezon hazırlıklarının tamamlanarak sona erdiğini belirtti. Yayınlanan videoda tüm telesiyej ve teleferiklerde, gereken yenileme çalışmalarının bittiğini ve pistlerdeki taşların temizlendiğini aktarıldı.

HAVAALANINA İNDİKTEN 15 DAKİKA SONRA KAYAK KEYFİ

Havaalanına indikten sonra 15 dakikalık bir yolculuk sonrası kayak yapılacak kadar kısa mesafe de yer alan Palandöken Kayak Merkezi, yeni sezonda kayak severleri bekliyor. Sezon için yapılan son toplantıda bunun önemine dikkat çeken Vali Okay Memiş “Havalimanından indikten 15 dakika sonra kayak yapacağınız başka şehir yok. O yüzden Palandöken Kayak Merkezini hiç vakit kaybetmeden nakış nakış işlemek zorundayız.” demişti. 

KAYAK YAPMAK İSTEYENLERE EKİPMAN SAĞLANACAK

Yaptığı birçok konuşmada Erzurum Halkını kayak yapmaya davet eden Vali Okay Memiş, kayak yapmak için gereken ekipman ve malzemeler konusunda valiliğin tüm imkanları sağlayacağının sözünü de verdi. Yılda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi, yeni sezonda da kayak severlerin fazlasıyla akın edeceği konum olarak görülüyor.