Palandöken Kaymakamlığı’nın “Kış Yardımları” Başladı

Erzurum Palandöken Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kışlık yardımlarını dağıtmaya başladı.

Tarih: 10.10.2023 20:17
Palandöken Kaymakamlığı’nın “Kış Yardımları” Başladı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Vakıf yetkililerinden alınan bilgilere göre, sürekli olarak yapılan gıda yardımlarının devam edeceği öğrenildi. 

Bunun yanında kömür yardımları ve maddi durumu olmayan vatandaşların kışlık mont ve bot ihtiyaçları için yardımlar verilecek. Kış mevsimi için yardımlar fiziki ihtiyaç ortamının sağlanması adına, doğal gaz yardımları ve kömür yardımları olarak ailelere verilecek.

Kışlık yardımların dışında verilen yardımların rutin olarak devam edeceğini söyleyen vakıf yetkilileri, kömür verilen evin gıda ihtiyacının sürekli olduğunu ve gıda ihtiyacının kömür vb. gibi aylık ihtiyaç olmadığını söylediler. 

Soba ve Doğal Gaz Tesisatı Yardımları Ön Plana Çıkıyor

“Kış yardımlarında, “soba” ve “doğal gaz tesisatı” yardımları ön plana çıkıyor. Ancak bunlar her zaman yapılamıyor. Masrafları çok yüksek olduğu için ve bizim elimizde de sınırlı bir bütçe olduğu için bazı yardımları çok olağanüstü durumlarda yapıyoruz. Ama genel anlamda tespit edilen, sobası kırık ve kullanılamaz halde olan vatandaşlar asla geri çevrilmiyor. İncelemelerde gidip tespit ediliyor. Kullanılabilir haldeyse olumsuz yanıt verilebiliyor ancak kullanılamaz haldeyse soba teslimi yapılıyor. Bunların yanında daha önce yapmadığımız bir projeyle harekete geçeceğiz. Dezavantajlı bölgelerimizde kayak sporu ile tanışmayan çocuklarımız için bu projeyi harekete geçireceğiz.”