PALANDÖKEN KAYMAKAMLIĞI’NIN YENİ BİNASINDA SON DURUM!

Aylardır yapılması beklenen ve bir türlü tarihi belirlenemeyen Palandöken Kaymakamlığı’nın yeni binasına dair son durumu Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan Günebakış Gazetesi’ne aktardı.

Tarih: 24.08.2023 20:15
PALANDÖKEN KAYMAKAMLIĞI’NIN YENİ BİNASINDA SON DURUM!

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş

Palandöken Kaymakamlığı’nın yeni binasının neresi olacağını Erzurum’un yeni Valisi Sayın Mustafa Çiftçi belirleyecek. 

Erzurum Valisi Sn. Mustafa Çiftçi şu an için incelenmeye alınan 3 bölgenin içinden seçeceği herhangi bir yer, Palandöken Kaymakamlığı’nın yerini belirleyeceğini ifade eden Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, binanın alt yapısının bu yaz hazırlanması durumunda önümüzde ki sene yapım aşamasına ve ödeneklere geçeceklerini ifade etti. 

Tutkan, “Şu an bildiğiniz üzere Erzurum Valimiz değişti. Sayın valimizin öncelikle görüşünü alacağız. Daha önce de belirttiğimiz gibi yeni yer olarak 3 tane mevki söz konusu. 110 Polis Lojmanları, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’nin yeri ve Palandöken Belediyesi’nin yan tarafında ki boş arazi. 3 konuyla alakalı, hangisini uygun görürse ona göre karar vereceğiz. Bu 3 konumunda her birinin statüsü farklıdır. Birisi özelleştirme idaresinde, biri hastane sağlık bölgesinde, bir diğer yer ise emniyet bölgesinde. Üçünün konumu biz Sayın Valimizin kendisine anlatacağız. Vali bey ‘evet, burası olsun’ dediği yeri ele alacağız. Ele aldığımız yerle ilgilenen kurumun tahsisi ve işlemleriyle ilgili müracaatları yapıp işlemlere başlayacağız. Şu an bildiğiniz gibi Dış İşleri Bakanlığı’nın ödenek konuları, bütün yatırımlarda olduğu gibi biraz kısıtlı durumda. Bu yüzden yatırımı biraz daha mütevazı ve buraya yakışır bir şekilde teklif edeceğiz. Bu konu önemli bir konudur. Bizim için bir an önce alt yapısını hazırlamamız gereken bir konu. Bu yaz alt yapısını hazırlarsak, seneye ödenekleri kovaları diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı’ndan idari ve mali işler hizmetlerine gittik. O kurumda aynı şekilde. Çalışmalarımızı yapmamızı ve tekliflerle gelmemizi söylüyorlar. İnşallah bu konu da çalışmaları yapacaklarını söylüyorlar ve ben eminim ki çok güzel olacaktır.”