PALANDÖKEN KÜLTÜR FESTİVALİ DOLDU TAŞTI

Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivaline 37 ayrı mekânda düzenlenen 4 binden fazla etkinliğe bin civarında sanatçı katılırken, festival boyunca 2 milyon 660 binin üzerinde katılımcı etkinliklere ilgi gösterdi.

Tarih: 09.09.2023 14:11
PALANDÖKEN KÜLTÜR FESTİVALİ DOLDU TAŞTI

www.erzurumgunebakıs.com/ Sedanur  Bingöl 

Böylece 19-27 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da festivalde toplam 2 milyon 660 bin vatandaş kültür ve sanatla buluşmuş oldu. 
Festival  9 gün sürerken Palandöken Kültür Yolu Festivaline 2 milyon 600 bin kişi sayısının oluşmasının nedeni Palandöken Kültür Yolu Festivaline vatandaşların iki veya üç sefer katılım olmasından dolayı kaynaklanıyor. 
Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nda Ferhat Göçer, Bengü, Yavuz Bingöl, Elif Buse Doğan, Ali Kınık, Uğur Işılak, Alişan, Sinan Akçıl, Fatma Turgut Konserleri gerçekleşti. Türk Halk müziği, Türk sanat Müziği ve tasavvuf konserleri ve Halk Dansları Toplulukları da Erzurum’ da Kültür Yolları Festivallerinin Palandöken durağında tekrar anıldı. Ayşegül Zaim ve Enver Merallı’nın İbrahim Erkal’a Saygıyla’ konseri Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli irade Salonu’nda dinleyicilerle buluştu.
Türkiye’nin hat ve tezhip sanatçısı Muhammet Mağ’ın ‘Hiç’ sergisi festival boyunca Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında Erzurum Çifte Minareli Medrese’ de görüldü. 19-20 Ağustos tarihlerinde ise Erzurum’da konaklı Kayak Merkezinde Çadır Kampı ve Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Güzel sanatlar Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği 2022 yılında 20 ‘incisi gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasının sergisi ve ödül töreni ise Erzurum resim ve Heykel Müzesi Kongre Binası’nda Palandöken Kültür Yolu Kapsamında gerçekleştirildi. 
Palandöken Kültür Yolu Festivalinden memnun kaldıklarını ve her sene bu tarz festivallerin olmasını istediklerini ifade eden vatandaşlar Erzurum’a hem maddi hem de manevi kazanç sağlanacağını söylediler.
Vatandaşlar,” Erzurum ‘ da bu tarz aktiviteler çoğaltılmalıdır. Erzurum Kültür Şehri olma yolunda adım atmaya devam etmelidir. 9 gün süren bu festival de bile hem maddi hem manevi açıdan fazla katkı sağlamış oldu.  Erzurum da aktivite yapacak fazla yer bulunmadığından bu festivale ailecek katıldık.  Konser’ de hem yaşlılarımız hem gençlerimiz hem de çocuklarımızla doldu taştı. İlk defa Erzurum’un bu kadar kalabalık olduğunu konserler de görmüş oldum.  Erzurum’a yeni dönem getirilmeli festivaller dönemi kış aylarında da aktiviteler çoğaltılmalıdır.  Turistleri Erzurum’a çok fazla çekebiliriz bu sayede Erzurum da kalkınma da olur bu sayede. Yaşım 80 bu etkinlikler daha yeni yeni geliyor.  Mutlu oldum bu durumdan gençlerimiz hep eğlendirilmiş oldular.  Bu festivali düzenleyenlere teşekkür ederiz. "