Palandöken'de muhteşem sezon açılışı

Palandöken Kayak Merkezi, resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konser veren ünlü sanatçı Merve Özbey, soğuk havaya rağmen vatandaşları coşturmayı başardı.

Tarih: 22.12.2022 13:18
Palandöken

Talha KOCA

Dünyanın en uzun ve en geniş pistlerini bünyesinde barındıran Palandöken Kayak Merkezi, sezonu muhteşem etkinliklerle açtı. Açılış konserinde pop sanatçısı Merve Özbey sahne aldı. Açılışa katılan Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve protokol üyeleri, sezon açılışı eğlencesine eşlik ettiler.  

“KAYAK SEZONUNU İLK AÇAN VE EN SON KAPATAN ERZURUM“

Açılış konseri başlamadan hemen önce sahneye çıkan ve çıkar çıkmaz gençlere esprili bir giriş yapan Vali Okay Memiş “Türkiye’de kayak sezonunu ilk açan ve en son kapatan iliz. Geçen sene Mayıs ayının ortalarında ‘Babalar’ yarışması yaparak kapattık. Muhteşem bir sezon geçirdik. Bu sene biraz yağış az ama yine de Suni Karlama Sistemleri ile misafirlerimize hizmet ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.  

”KIŞ TURİZMİNİN STARTINI VERİYORUZ”

Konser başlamadan hemen önce sahneye çıkarak Palandöken Kayak Merkezi hakkında, konserde yer alan binlerce gence bilgilendirmeler de bulunana Mehmet Sekmen “Bugün çok önemli bir açılışı beraber gerçekleştiriyoruz. Erzurum’da bugün buradan kış turizminin startını veriyoruz. Şehrimizde yer alan Palandöken Kayak Merkezi ülkemizin ve Avrupa’nın en önemli kayak merkezleri arasında yer alıyor. Şehrimizi geliştirmek için çalışma arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir şekilde çalışıp, gayret sarf ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz. Onlarca ülkeden kış turizmi için Erzurum’a sporcu gençler gelecek ve çeşitli kış oyunları yarışmaları olacak. Bazı yarışmaları da bizler düzenleyeceğiz.” ifadelerinde bulundu. Aynı zamanda konser sonrası sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler de kayak merkezinin açılışını tüm takipçilerine duyuran Sekmen “2025 Turizm Başkenti Erzurum’umuz inşallah bu sezon da ülkemizin kış turizminde cazibeli merkezi olacak,” dedi.

MERVE ÖZBEY COŞTURDU

Protokol üyelerinin yapığı açılış konuşmaları sonrasında yaklaşık 1 saat sahne alan Merve Özbey söylediği şarkılarla gençleri coşturdu. Doyasıya eğlenen ve açılış konseri için kilometrelerce yol kat edip Şırnak’tan gelen genç vatandaşlardan Sedat Kucur “Erzurumluyum ama Şırnak’ta görev yapmaktayım. Haftalardır Erzurum’a gelmeyi planlıyordum. Açılış konserinde Merve Özbey’in sahne alacığını duyunca hemen izin alıp, yaklaşık 5 saat yol gelerek konsere katıldım. Arkadaşlarımla çok eğlenceli vakitler geçirdik. Nasipse yarında pistlerde kayak yapmayı planlıyoruz.” dedi. Aslen Erzurumlu olan Merve Özbey 34 yaşında olup, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği bölümü mezunudur. Sanatçı Özbey, Ebru Gündeş’in keşfetmesiyle ve onun ışığında ününe ün kattı. Özbey Demet Akalın’ın teklifi üzerine ona vokallik yapıp tanınarak, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak, Utku ve Yaşar İpek gibi isimlere de vokallik yaptı.